Σάββατο 10 Μάρτη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Φτώχεια και εξαθλίωση για το λαό...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΟΙ «ΘΥΣΙΕΣ» ΜΑΣ, λοιπόν, έπιασαν τόπο! Το PSI πήγε καλά και η συμμετοχή ήταν μεγάλη. Γι' αυτό θα πρέπει να κάνουμε ... άλλες τόσες «θυσίες» και ακόμη περισσότερες!

Μόνο που οι δικές μας «θυσίες» δεν είναι ...καθόλου εθελοντικές, τουναντίον επιβάλλονται με σκληρή καταστολή και εκβιασμούς. Σε αντίθεση με τα όσα συμβαίνουν φυσικά για τους μετέχοντες στο PSI.

Αυτοί «δίνουν» κάτι, που ούτως ή άλλως δεν θα έπαιρναν ποτέ, το κάνουν με τους καλύτερους δυνατούς όρους και σε αντάλλαγμα κερδίζουν μια Ελλάδα ...με «φιλοεπενδυτικό πνεύμα».

Δηλαδή, φθηνότερο κι ευέλικτο εργατικό δυναμικό χωρίς δικαιώματα, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, νέες αγορές για το χρήμα που έχουν αποθησαυρίσει, μείωση της φορολογίας τους, επιδοτήσεις, προνόμια και όλη τη νομοθεσία προσαρμοσμένη στα συμφέροντά τους.

Προφανώς, λοιπόν, οι τραπεζίτες και όλα τα υπόλοιπα τμήματα του κεφαλαίου που διαπλέκονται μαζί τους κάθε άλλο παρά ...χαμένα είναι από την όλη ιστορία. Τουναντίον, σε συνεργασία με την κυβέρνηση και όσους τη στήριξαν, «κάθονται στο σβέρκο μας» για δεκαετίες.

Ισως για όλα αυτά να βρίσκουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν ο Παπαδήμος, ο Βενιζέλος και ο Σαμαράς (μια και αυτό επιδίωκαν από την αρχή και αυτά τα συμφέροντα εξυπηρετούν) όμως δεν ισχύει κάτι τέτοιο για τον ελληνικό λαό.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Τους βεβαιώνουμε ότι δε δίνει δεκάρα τσακιστή για τις ανταλλαγές των ομολόγων τους και τα κερδοσκοπικά κολπάκια τους. Για το δικό του βιοτικό επίπεδο που κατακρημνίζεται ενδιαφέρεται και πολύ καλά κάνει.

Είναι, άλλωστε, μια καλή ευκαιρία να διαπιστώσει τι πραγματικά συμβαίνει και ποιος πραγματικά κερδίζει από όσα γίνονται. Κυρίως, όταν τους βλέπει να κάνουν πάρτι και ο ίδιος να βυθίζεται στη φτώχεια και την εξαθλίωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ