Σάββατο 10 Μάρτη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Νέες περικοπές και μέτρα με το «καλημέρα»

Στον απόηχο του PSI, συζητήθηκαν χτες οι αντιλαϊκές ανατροπές που έρχονται τον Ιούνη

Τα επόμενα πακέτα των βάρβαρων μέτρων που περιέχονται στο «μνημόνιο 2» και θα επιβληθούν τον Ιούνη, συζητήθηκαν χτες στη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου, που συνεδρίασε στον απόηχο του κουρέματος των κρατικών ομολόγων. Παράλληλα, οι υπουργοί της συγκυβέρνησης ενέκριναν την ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης (CAC), που θα επεκτείνουν το «κούρεμα» αυτή τη φορά σε «υποχρεωτική» βάση σε όλα τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης, παρουσίασε το «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής» για την περίοδο 2013 - 2014, που περιέχει πλήθος αντιδραστικών και φοροεισπρακτικών μέτρων τα οποία θα επιβληθούν τόσο μέσα στο 2012, όσο και τα επόμενα χρόνια. «Είναι μια μελέτη που παρουσιάζει από πού θα προκύψουν οι περικοπές δαπανών», σημείωσε ο Φ. Σαχινίδης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τα μέτρα θα φέρουν νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, παραπέρα περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες και νέα φοροκαταιγίδα σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών. «Το Μάη πρέπει να είναι έτοιμο το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που θα εφαρμόσει η επόμενη κυβέρνηση», σημείωναν χτες, ενώ κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης «φωτογραφίζοντας» το χρόνο των εκλογών, σημείωνε ότι «η Βουλή θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την πρώτη βδομάδα του Απρίλη».

Παράλληλα, με την ενεργοποίηση των CAC που θα σηματοδοτήσει και το κούρεμα των ομολογών των ασφαλιστικών ταμείων που αρνήθηκαν να συμμετέχουν στην «εθελοντική διαδικασία», τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου αποφάσισαν την επέκταση του «κουρέματος» μέχρι τις 23 Μαρτίου και των ομολόγων που κατέχουν οι πρώην ΔΕΚΟ, αλλά και αυτά που υπάγονται στο «βρετανικό δίκαιο». Μετά το τέλος του υπουργικού θα ακολουθούσε διάγγελμα από τον Λ. Παπαδήμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ