Σάββατο 10 Μάρτη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.-- Πάνω από 5.000 Ρουμάνοι ανθρακωρύχοι και από τα επτά ορυχεία της κοιλάδας του ποταμού Τζίου της Ρουμανίας πραγματοποίησαν την Πέμπτη δυναμική πορεία διαμαρτυρίας στην πόλη Πετροσάνι, μετά τις ανεπιτυχείς διαπραγματεύσεις με το υπουργείο Οικονομίας για την καταβολή επιδόματος επικίνδυνης εργασίας ύψους περίπου 23 ευρώ.

ΠΡΕΤΟΡΙΑ.-- Νοτιοαφρικανική Ρυθμιστική Αρχή αποφάσισε χτες πως η αμερικανική αλυσίδα καταστημάτων πώλησης λιανικής, Γολ-Μαρτ, μπορεί να προχωρήσει στην αγορά νοτιοαφρικανικής εταιρείας λιανικής «Μασμάρτ» έναντι 2,2 δισ. δολαρίων.

ΡΩΜΗ.-- Ιταλοί πολιτικοί κατέκριναν χτες την κυβέρνηση του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον επειδή δε συμβουλεύτηκε τη Ρώμη πριν εγκρίνει μια αποτυχημένη προσπάθεια απελευθέρωσης δύο ομήρων (του Βρετανού Κρις Μακμάνους και του Ιταλού, Φράνκο Λαμολινάρα) που απήχθησαν τον περασμένο Μάη στη βόρεια Νιγηρία.

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Η κενυατική κυβέρνηση απέλυσε 25.000 απεργούς νοσηλευτές από τα δημόσια νοσοκομεία επειδή αψήφισαν εντολή για σταμάτημα της απεργίας που ξεκίνησαν την 1η Μάρτη (με μισθολογικά αιτήματα).

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Ο Ινδονήσιος υπουργός Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων Τζέρο Ουάσικ δήλωσε ότι η Τζακάρτα περιορίζει από δω και μπρος στο 49% το μάξιμουμ μετοχών που μπορεί να έχει μία ξένη εταιρεία σε ορυχεία της χώρας...

ΠΟΡΤ ΒΙΛΑ.-- Σεισμός μεγέθους 7,1 βαθμών τάραξε χτες τα νερά του νότιου Ειρηνικού Ωκεανού, ανοιχτά των νησιών Βανουάτου και Λουαγιοτέ της Νέας Καληδονίας, χωρίς ωστόσο να σημάνει συναγερμός για τσουνάμι.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Σε αναγκαστική αλλαγή συνταγής προχωρούν οι δύο μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής «Cola» στον κόσμο, η «Coca Cola» και η «Pepsi», προκειμένου να μην αναγκαστούν να βάλουν στα αναψυκτικά τους προειδοποιητική ετικέτα για την καρκινογόνο χημική ουσία 4-μεθυλιμιδαζόλιο (4-ΕΙΜ), που χρησιμοποιείται για το χρωματισμό των αναψυκτικών τύπου «Cola».

ΜΟΣΧΑ.-- Δώδεκα παιδιά έχασαν τη ζωή τους σε αρκετές πυρκαγιές που ξέσπασαν χτες τα ξημερώματα από άγνωστη αιτία σε σπίτια σε περιοχές της κεντρικής Ρωσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ