Σάββατο 10 Μάρτη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝΙΚΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Επιμένει στο «πολεμικό κλίμα» η ισραηλινή ηγεσία

Νέες «κοινές εκκλήσεις» από την ομάδα των «6» προς την Τεχεράνη για συνεργασία

ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΤΕΧΕΡΑΝΗ - ΒΙΕΝΝΗ.--

Επιμένει η ισραηλινή ηγεσία στην «καλλιέργεια κλίματος» κατά του Ιράν τη στιγμή που στους κόλπους της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας γίνεται προσπάθεια από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις να τηρηθεί μια σχετικά «κοινή στάση» τέτοια που να μην εντείνει τη, μεταξύ τους, ένταση λόγω των εξελίξεων στη Συρία. Η ομάδα των «6» (πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας - ΗΠΑ, Γαλλία, Ρωσία, Βρετανία, Κίνα - και Γερμανία) απευθύνθηκε εκ νέου από κοινού στην Τεχεράνη, καλώντας την «να επιτρέψει την απρόσκοπτη είσοδο των επιθεωρητών στην εγκατάσταση του Παρσίν» και εκφράζοντας την ελπίδα για «γρήγορη επίτευξη συμφωνίας με τη ΔΕΑΕ».

Την ίδια ώρα, η ισραηλινή ηγεσία συνεχίζει να δίνει τροφή στη φημολογία περί ενδεχόμενου μονομερούς πλήγματος. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωνε ότι, παρά το ότι δέχτηκε να δοθεί περιθώριο στη διπλωματία, «θεωρεί πάντα αποτελεσματικότερη την εξαπόλυση επιδρομών κατά του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος». Την εκτίμηση Νετανιάχου φάνηκε να υποστηρίζει εμμέσως ο πρώην επικεφαλής των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών, Μέιρ Ντάγκαν, που δήλωσε ότι «η ιρανική ηγεσία είναι εξαιρετικά λογική: Υπολογίζει την παραμικρή συνέπεια και κερδίζει χρόνο» για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ίσως ένας «αιφνιδιασμός» να ήταν αποτελεσματικότερος. Να «ισοσκελίσει» τις εντυπώσεις από τις δηλώσεις αυτές προσπάθησε ο Ισραηλινός Πρόεδρος Πέρες, τονίζοντας ότι θα πρέπει πρώτα να δοκιμαστούν οι κυρώσεις.

Τέλος, ο Λευκός Οίκος επιχειρεί να δώσει ένα τέλος στα δημοσιεύματα περί «συμφωνίας» μεταξύ ΗΠΑ και Ισραήλ κατά την οποία η Ουάσιγκτον δελέασε το Τελ Αβίβ με τη χορήγηση υπερσύγχρονων όπλων, προκειμένου να «δείξει ανοχή» και να μην επιτεθεί μονομερώς στο Ιράν. Σε ανακοίνωση τονίζεται ότι οι Ομπάμα - Νετανιάχου, στη, μεταξύ τους, συνάντηση δε συζήτησαν τίποτε περί εξοπλισμού και περί χορήγησης στο Ισραήλ διατρητικών βομβών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέες πιέσεις Κέρι (2014-04-01 00:00:00.0)
Ισραηλινές «προειδοποιήσεις» για τις «αβρότητες» Ομπάμα - Ρουχανί (2013-09-21 00:00:00.0)
Ισραηλινές «προειδοποιήσεις» για τις «αβρότητες» Ομπάμα - Ρουχανί (2013-09-21 00:00:00.0)
Στο προσκήνιο ενδεχόμενο «μονομερούς πλήγματος» (2012-09-01 00:00:00.0)
Υπολογισμοί με το βλέμμα σε μονομερές πλήγμα (2012-08-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ