Τρίτη 13 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για φτηνό νερό

Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση
Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση
Νέο μεγάλο λαϊκό συλλαλητήριο κατά της απόφασης της δημοτικής αρχής να επιβάλει αυξήσεις στην τιμή του νερού, που κινούνται από 300% μέχρι και 500% (!), πραγματοποιήθηκε στον Τύρναβο, ενώ οι κάτοικοι του δήμου είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα για φτηνό νερό, κόντρα στην αυταρχική, αντιδημοκρατική συμπεριφορά του δημάρχου, Ν. Μαλάκου, και συνεργατών, που δε διστάζουν να προκαλούν επεισόδια σε βάρος των δημοτών και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο - αυτό έγινε και στις 5 Μάρτη - και να καλούν την αστυνομία να «καθαρίσει» για πάρτη τους!

Θέλοντας, μάλιστα, να βγουν κι από πάνω κατηγορούν όσους καταγγέλλουν αυτή την τρομοκρατική στάση τους. Στο πλαίσιο αυτό η δημοτική αρχή εξέδωσε ανακοίνωση κατηγορώντας τους δημοτικούς συμβούλους που εκλέχτηκαν με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για «αήθη και φασιστική επίθεση κατά του δημάρχου», επειδή κατήγγειλαν τον αυταρχισμό με τον οποίο αντιμετωπίζει τις λαϊκές αγωνιστικές αντιδράσεις στην πολιτική του άγριου χαρατσώματος των δημοτών που εφαρμόζει. Με ύφος, δε, εισαγγελέα καλεί τους συμβούλους του ΚΚΕ να καταδικάσουν όσους αγωνίζονται ενάντια σ' αυτή την πολιτική, γιατί - όπως επισημαίνει - «άλλως κινδυνεύουν να καταστούν άμεσα υπόλογοι ενώπιον του τυρναβίτικου λαού, ως υποκινητές και ηθικοί αυτουργοί ωμής βίας στον δήμο, με όποιες συνέπειες αυτό προκαλεί»!

«Ο αγώνας συνεχίζεται», τονίστηκε σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα για φτηνό νερό, επισημαίνοντας ότι «το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα» κι αναφέροντας πως ξεπέρασαν τους 1.400 οι λογαριασμοί νερού των κατοίκων των δημοτικών διαμερισμάτων Αμπελώνα, Βρυοτόπου, Αργυροπουλίου που δεν έχουν πληρωθεί, και έπεται συνέχεια.

Με την επισήμανση ότι η πρότασή της να πληρώνουν όλοι οι δημότες Τυρνάβου 0,25 λεπτά για τα πρώτα 100 κυβικά μέτρα κι ανάλογα για παραπάνω κατανάλωση, χωρίς ειδικό τέλος και ελάχιστη κατανάλωση βρίσκει απήχηση, η Επιτροπή προχωρά σε επέκταση και κλιμάκωση του αγώνα, οργανώνοντας νέες λαϊκές συνελεύσεις στον Τύρναβο και στα δημοτικά διαμερίσματα. Καλεί δε τους κατοίκους να συνεχίσουν να μην πληρώνουν τους λογαριασμούς, σημειώνοντας ότι αυτό «αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες πράξεις μαζικής ανυπακοής πανελλαδικά, είναι ένα ουσιαστικό δημοψήφισμα - απάντηση στη μέχρι τώρα πολιτική της δημοτικής αρχής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ