Τρίτη 13 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καταθέσεις αστυνομικών της «αντιτρομοκρατικής»

Οι συνήγοροι στη δίκη για την αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» έκαναν λόγο για υπόδειξη - υπενθύμιση των απαντήσεων από το δικαστήριο, στους αστυνομικούς της «αντιτρομοκρατικής» που κατέθεταν. Αίσθηση προκάλεσε στο ακροατήριο, ο εκνευρισμός του εισαγγελέα Γ. Λιακόπουλου που σηκώθηκε και χτυπούσε το χέρι στην έδρα κατά την εξέταση του αστυνομικού Γ. Μουρδουκούτα, όταν οι συνήγοροι είπαν ότι «ο εισαγγελέας έδωσε την ερώτηση και την απάντηση εξετάζοντας τον αστυνομικό, χωρίς ν' αντιδράσει το δικαστήριο». Μίλησαν, για «κατάθεση που ανασκευάζονταν στην πορεία με νέες ερωτήσεις».

Στη διαδικασία της κατάθεσης του αστυνομικού, αναδείχτηκαν αντιφάσεις, διαφορετικές καταθέσεις σε σχέση με την προανακριτική διαδικασία. Οι συνήγοροι είπαν ότι οι απαντήσεις του Γ. Μουρδουκούτα, προσβάλλουν την κοινή λογική. Ο αστυνομικός έκανε τις λεγόμενες επιτηρήσεις στο σπίτι στο Χαλάνδρι μαζί με τους Χ. Ξένο και Αχ. Σιώκα που κατέθεσαν την προηγούμενη φορά στο ίδιο πνεύμα. Το ίδιο «σκηνικό» επαναλήφθηκε και με την κατάθεση του αξιωματικού της «αντιτρομοκρατικής» Π. Χηνόπουλου (συντονιστή της επιχείρησης). Και αυτός, έπεσε σε αντιφάσεις σε σχέση με όσα είπαν οι υφιστάμενοι του. Ζητήθηκε κατ' αντιπαράσταση εξέταση. Για το πώς έφτασαν στο σπίτι στο Χαλάνδρι, ο Π. Χηνόπουλος επαναλάμβανε χωρίς να γίνεται συγκεκριμένος «περί ανοιχτών και κλειστών πηγών» ενώ απέκλεισε τις ανώνυμες καταγγελίες στην υπηρεσία του. Οι συνήγοροι μίλησαν «για παράνομη απόκρυψη πηγών». Τελικά, κατέληξε ότι «τα στοιχεία τα πήρε από τον τμηματάρχη και διευθυντή της Υπηρεσίας Δ. Χωριανόπουλο και Γ. Φραγκίσκο». Ζητήθηκε η εξέταση τους.

Τέλος, οι κατηγορούμενοι ανέφεραν ότι ο αστυνομικός Γ. Μουρδουκούτας συνελήφθη σε πρακτορείο ΠΡΟΠΟ για απόπειρα ληστείας. Επίσης, ο κατηγορούμενος Γ. Τσάκαλος κατήγγειλε στο ακροατήριο «διάρρηξη του σπιτιού του από την Αντιτρομοκρατική για να τοποθετηθούν κοριοί και να υποκλέψει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ