Τρίτη 13 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΒΕΑ - ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΘΗΝΑΣ
Θέλουν μεγαλύτερη καταστολή στο κέντρο

Συντονίζεται η αστική τάξη και με όλες της τις δυνάμεις (πολιτικό προσωπικό, επιστημονικό δυναμικό, «θεσμούς», συγκροτήματα) πασχίζουν για μεγαλύτερη καταστολή στο κέντρο της Αθήνας, «καθαρό» από εργατικές κινητοποιήσεις, κάθε λαϊκό στοιχείο. Διόλου τυχαία αύριο Τετάρτη δυο ξεχωριστές φαινομενικά εκδηλώσεις τους πραγματεύονται το αυτό θέμα.

Η προσκείμενη σε ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ/Οικολόγους δημοτική αρχή της Αθήνας συνδιοργανώνει με το Πάντειο (σε συνεργασία με Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών και «Συνήγορο του Πολίτη»), ημερίδα με θέμα «Εγκληματικότητα, Αστυνόμευση και (Αν)ασφάλεια στο Εμπορικό Κέντρο της Πρωτεύουσας». Θα παρουσιαστούν πορίσματα έρευνας που διενεργήθηκε για την «ανασφάλεια» των κατοίκων της Αθήνας, τις «συνέπειες» στο εμπορικό κέντρο. Μιλά ο δήμαρχος, εκπρόσωποι υπουργείων, συντονίζει ο παλαιότερα υποψήφιος υπερνομάρχης με τον ΣΥΝ Γιάννης Πανούσης.

Ιδια μέρα το ΕΒΕΑ, αγωνιώντας για «την κυκλοφορία των πολιτών, των οχημάτων αλλά και την εμπορική κίνηση στο κέντρο», διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Το δικαίωμα της ελεύθερης κυκλοφορίας των πολιτών - νέο καθεστώς για τις πορείες διαμαρτυρίας και τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας». Μεταξύ άλλων μιλούν ο Μάκης Βορίδης, πρώην ΛΑ.Ο.Σ. νυν ΝΔ, η Κατερίνα Μπατζελή, από το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρέας Ψυχάρης, σύμβουλος του Σαμαρά, υιός του γενικού δερβέναγα του ΔΟΛ. Σημειωτέον, το ΕΒΕΑ είχε την «έμπνευση» να στείλει πρόσκληση για μια τέτοια εκδήλωση και στο ΠΑΜΕ...

Θέλουν να επιβάλουν στην εργατική τάξη και το λαό «άκρα του τάφου σιωπή» προκειμένου να περάσουν τις πιο άγριες αντεργατικές, αντιλαϊκές πολιτικές. Δεν θα τα καταφέρουν. Τα σχέδια απαγόρευσης εργατικών κινητοποιήσεων θα σπάσουν πάνω στον κυματοθραύστη του λαϊκού κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ