Τρίτη 13 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Διαχρονική η λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων

Το «καινούργιο έγκλημα» σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων με το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων κατήγγειλε χτες στη Βουλή, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Μαυρίκος, με αφορμή συζήτηση σχετικής Ερώτησης του Κόμματος. Επισήμανε ότι τα Ταμεία έχουν διαχρονικά λεηλατηθεί, προκειμένου να στηριχθεί το κεφάλαιο και σήμερα δέχονται ένα ακόμη χτύπημα, για το οποίο η κυβέρνηση οφείλει απαντήσεις και σχετικά με το ρόλο της Τράπεζας της Ελλάδας.

Οι αγρότες και οι μικροεπαγγελματίες ευθύνονται για την κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων υποστήριξε ο Γ. Κουτρουμάνης, καταθέτοντας πίνακες, σύμφωνα με τους οποίους «αγρότες και μικροί επιχειρηματίες οφείλουν από 10 έως 15.000 ευρώ», ενώ «μόνο το 60% από αυτούς, που είναι ενεργοί ασφαλισμένοι, καταβάλλει εισφορές». Παράλληλα, υπερασπίστηκε την απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδας για τις επενδύσεις των αποθεματικών των Ταμείων σε κρατικά ομόλογα, λέγοντας ότι «η ΤτΕ έχει τη δυνατότητα να επενδύει σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου» και «τα Ταμεία είχαν ένα σταθερό εισόδημα από αυτήν την κατάθεση», σημειώνοντας ότι «οι διοικήσεις αποφασίζουν ελεύθερα για τις επενδύσεις των ομολόγων».

Η κυβέρνηση δε δίνει απαντήσεις στο αν «η Τράπεζα της Ελλάδας αγόρασε από τη δευτερογενή αγορά ομόλογα του ελληνικού δημοσίου; Σε τι τιμή τα αγόρασε;» και «αν ένας εργαζόμενος δεν μπόρεσε να προβλέψει την κρίση, η ΤτΕ δεν έβλεπε πού πάει η κατάσταση;» σημείωσε στην τοποθέτησή του ο Γ. Μαυρίκος. Μάλιστα, θύμισε ότι με νομοθετική ρύθμιση η εκάστοτε διοίκηση της Τράπεζας «απαλλάσσεται από οποιαδήποτε ποινική ευθύνη. Αυτά τα δύο τι σχέση έχουν; Δεν είναι αλληλένδετα;». Συνολικά επισήμανε πως «επιχειρείται να γίνει πλιάτσικο στην ακίνητη και κινητή περιουσία των Ταμείων» κι αυτό προκειμένου από αυτή την πολιτική «να δίνετε μία σύνταξη των 300 ευρώ. Αυτή δεν είναι σύνταξη!»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ