Τρίτη 13 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πολιτική που στερεί εμβολιασμούς σε ανασφάλιστους

«

Πολιτικά παιγνίδια» χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος την αδυναμία ολόκληρων κατηγοριών του πληθυσμού, όπως οι μακροχρόνια άνεργοι, οι ανασφάλιστοι και ελευθεροεπαγγελματίες που έχασαν την ασφαλιστική κάλυψη, να αγοράζουν τα εμβόλια για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Ο υπουργός Υγείας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τη γρίπη, όταν κλήθηκε να απαντήσει στο ζήτημα της υποχώρησης γενικότερα των εμβολιασμών, υπέδειξε στον γραμματέα Δημόσιας Υγείας Αντώνη Δημόπουλο - που μέχρι τότε διηύθυνε τη συνέντευξη - να μην απαντήσει, λέγοντας: «Εμείς δεν κάνουμε πολιτική, εμείς θέλουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο και ενημερώνουμε αρμοδίως με γιατρούς επιστήμονες και το ΚΕΕΛΠΝΟ. Δεν κάνουμε πολιτικά παιχνίδια με τη γρίπη ή με τις ιώσεις τις διάφορες που τώρα ταλαιπωρούν τους πολίτες, ενημερώνουμε τον κόσμο αρμοδίως... Ας επικεντρωθούμε στους ανθρώπους, φτάνει πια αυτή η ιστορία όπου ό,τι και να λέμε το γυρίζουμε στα οικονομικά». Δηλαδή, δεν είναι οικονομικό πρόβλημα για κείνους που δεν έχουν να φάνε και πρέπει να πληρώσουν τα εμβόλια είτε για τους ίδιους ή για τα παιδιά τους.

Στη συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε ότι για την εποχική γρίπη εμβολιάστηκε μόλις το 10,5% του γενικού πληθυσμού. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν χτες στη δημοσιότητα, 17 ασθενείς με γρίπη έχουν χάσει μέχρι σήμερα τη ζωή τους και 72 έχουν νοσηλευθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) δημόσιων νοσοκομείων όλης της χώρας. Οι επιστήμονες έκαναν έκαναν λόγο για πολύ ήπια κρούσματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ