Πέμπτη 15 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ
Ερευνα για ώθηση στον εθελοντισμό

Με στόχο την περαιτέρω προώθηση του εθελοντισμού ως μορφή εκμετάλλευσης και χειραγώγησης των συνειδήσεων, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς εξήγγειλε πανελλαδική έρευνα με τίτλο: «Μελέτη για τη διερεύνηση και αποτύπωση της τρέχουσας κατάστασης του εθελοντισμού».

Οπως αναφέρει, στόχος είναι να αξιοποιηθούν τα συμπεράσματά της ως βάση «του σχεδιασμού ενός πλέγματος δράσεων για την περαιτέρω ανάπτυξη του εθελοντικού κινήματος στη χώρα». Σχετικό ερωτηματολόγιο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΓΓΝΓ, με ερωτήσεις που ουσιαστικά παρουσιάζουν τον «εθελοντισμό» τους, σαν προσφορά τόσο στο σύνολο όσο και στο άτομο που προσφέρει εθελοντικές υπηρεσίες.

Οταν κυβέρνηση και ΕΕ (που χρηματοδοτεί την έρευνα κατά 80%) μιλούν για «εθελοντισμό», κάθε άλλο παρά την αυθόρμητη έκφραση αλληλεγγύης του λαού εννοούν. Στο πλαίσιο του εκμεταλλευτικού συστήματος, ο εθελοντισμός είναι απλήρωτη δουλειά, και μάλιστα και σε κοινωνικές υπηρεσίες που το κράτος θα έπρεπε να τις παρέχει αποκλειστικά και δωρεάν. Είναι άλλο ένα μέσο συμπίεσης δικαιωμάτων και χειραγώγησης συνειδήσεων ώστε να μάθουν να «δίνουν» κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, αντί να διεκδικούν.

Στο πλαίσιο αυτό, η έρευνα της ΓΓΝΓ έρχεται να καταγράψει ανά περιοχή «τις επίσημες εθελοντικές οργανώσεις και τις άτυπες εθελοντικές ομάδες», τα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά αυτών και τις τάσεις που διαμορφώνονται για να προωθηθεί ακόμα πιο οργανωμένα ο «εθελοντισμός», πατώντας πάνω και στις πρόσθετες ανάγκες που έχει γεννήσει για τις λαϊκές οικογένειες η κρίση και την τεράστια ανεπάρκεια των δομών πρόνοιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ