Πέμπτη 15 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ)
Σήμερα οι κινητοποιήσεις στον ΟΑΕΕ

Συγκεντρώσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας με κύριο αίτημα την πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη για όλους

Μια σημαντική μάχη για κάθε έναν από τους περίπου 400.000 ασφαλισμένους του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) και τις οικογένειές τους, οι οποίοι στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης λόγω οφειλών προς το Ταμείο, δίνουν σήμερα Ομοσπονδίες, Σωματεία, Ενώσεις, συνδικαλιστές, αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι, αυτοκινητιστές. Η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), μπροστάρης στον αγώνα για μια ακόμη φορά, καλεί σε συγκεντρώσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας σε κατά τόπους γραφεία του ΟΑΕΕ σε όλη τη χώρα με βασικά αιτήματα: την άμεση θεώρηση όλων των βιβλιαρίων Υγείας από τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), ανεξαρτήτως χρεών και την κατάργηση της προϋπόθεσης ασφαλιστικής ενημερότητας για όσο κρατάει η κρίση.

Στην Αθήνα, έχει οριστεί συγκέντρωση στις 8.30 το πρωί στα γραφεία του ΟΑΕΕ Πειραιώς 46 (πρώην ΤΣΑ). Ανάλογες κινητοποιήσεις προγραμματίζεται να γίνουν σήμερα σε: σε Πειραιά, Αιγάλεω, Περιστέρι, Ιλιον, Μπραχάμι, Αγ. Παρασκευή και αλλού.

Στην κινητοποίηση καλεί η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ). Στις κατά τόπους κινητοποιήσεις καλεί και η Συντεχνία Επιπλοποιών - Ξυλουργών Αθήνας, που σημειώνει σε ανακοίνωσή της: «Συνάδελφοι, ύστερα από τις διήμερες αγωνιστικές παρεμβάσεις της ΠΑΣΕΒΕ στα γραφεία του ΟΑΕΕ ενάντια στο "κούρεμα" των ομολόγων που κατείχε το ασφαλιστικό μας ταμείο και που σύσσωμο το ΔΣ της Συντεχνίας Επιπλοποίων συμμετείχε σ' αυτές, καλούμε τα μέλη μας και όλους τους αυτοαπασχολούμενους μικρούς βιοτέχνες να λάβουν μέρος στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στα κατά τόπους γραφεία του ΟΑΕΕ στις 15 Μάρτη. Απαιτούμε: Αμεση θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας. Κανένας συνάδελφος και συναδέλφισσα χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Κανένας επαγγελματίας χωρίς δικαίωμα θεώρησης βιβλίων από την Εφορία. Ολοι μαζί δυναμικά, αποφασιστικά στις 15 Μαρτίου έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΕ με τα βιβλιάρια στα χέρια. Μπορούμε να κερδίσουμε τη μάχη την ώρα που μας υπόσχονται κι άλλη φτώχεια και εξαθλίωση. Μπορούμε όλοι μαζί να φέρουμε τα πάνω κάτω».

Στο αγωνιστικό της κάλεσμα, η ΠΑΣΕΒΕ σημειώνει: «Πρέπει να τους σταματήσουμε. Απαντάμε με μαζική οργάνωση, αντίσταση και διεκδίκηση. Αρνούμαστε να γίνουμε τα θύματα της κρίσης που τα μονοπώλια και η πολιτική που τα υπηρετεί, δημιούργησε. Αποκρούουμε την κινδυνολογία και την τρομοκρατία περί χρεοκοπίας, η μόνη ελπίδα σωτηρίας για τα λαϊκά στρώματα είναι να χρεοκοπήσει και να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική. Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε απαθείς και με μοιρολατρία, τον τζίρο να πέφτει, τα χρέη να μας πνιγούν, τα λουκέτα να πολλαπλασιάζονται. Δεν πρόκειται να μείνουμε αδρανείς όταν μειώνουν μισθούς και συντάξεις, διαλύουν το ασφαλιστικό σύστημα, μειώνουν γιατρούς, εξετάσεις και φάρμακα, λεηλατούν με το κούρεμα τα αποθεματικά του Ταμείου μας.

Εκατοντάδες χιλιάδες συνάδελφοί μας βρίσκονται σε κίνδυνο, είναι ανασφάλιστοι, οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, λόγο αδυναμίας πληρωμής των εξοντωτικών εισφορών και προστίμων στον ΟΑΕΕ. Χιλιάδες συνάδελφοί μας, δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα μαγαζιά τους, να θεωρήσουν βιβλία και η πλειοψηφία των αυτοκινητιστών (ΤΑΞΙ, ΦΔΧ) δεν μπορούν να περάσουν ΚΤΕΟ και να δουλέψουν γιατί δεν έχουν ασφαλιστική ενημερότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ