Σάββατο 17 Μάρτη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ»
Τροποποιήσεις για τη δημιουργία εντυπώσεων

Εντυπώσεις επιχειρεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση, που με ψευτοαλλαγές στο νόμο περί «ρύθμισης οφειλών υπερχρεωμένων νοικοκυριών». Προσπαθεί να καλλιεργήσει την ψευδαίσθηση σε χιλιάδες απελπισμένα νοικοκυριά, ότι είναι δυνατό αυτή η ίδια που με τις πολιτικές της γεννάει και οξύνει τα αδιέξοδα να θέλει και να τα λύσει. Ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΕΚΠΟΙΖΩ και η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων εξήγγειλε τροπολογία που πρόκειται, όπως είπε, να ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα από το υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Στην τροπολογία περιλαμβάνονται ρυθμίσεις όπως:

  • Καθιέρωση της δυνατότητας να διατηρούν οι δανειολήπτες ένα λογαριασμό μέχρι 2.000 ευρώ, που θα θεωρείται ακατάσχετος από την τράπεζα, η οποία δε θα έχει τη δυνατότητα να «τραβάει» χρήματα για ανεξόφλητα δάνεια.
  • Δε θα είναι υποχρεωτικό να προηγείται η προσπάθεια εξώδικης ρύθμισης προκειμένου κάποιος να προσφεύγει στο Ειρηνοδικείο.
  • Στις περιπτώσεις οφειλετών με «πλήρη αδυναμία» καταβολής η απαλλαγή από τα χρέη θα γίνεται σε τρία χρόνια.
  • Καθορίζεται χαμηλότερο κόστος για τις επιδόσεις δικογράφων της διαδικασίας.
  • Επιτρέπεται η αίτηση αναστολής της αναγκαστικής εκτέλεσης σε περίπτωση που η πρωτόδικη απόφαση είναι απορριπτική, μέχρι την έκδοση εφετειακής απόφασης.
  • Το ποσό μέχρι 85% της εμπορικής αξίας της κύριας κατοικίας, την εξόφληση του οποίου πρέπει να ρυθμίσει ο οφειλέτης για να την εξαιρέσει από την κατάσχεση, θα μπορεί να ρυθμίζεται και σε μεγαλύτερο διάστημα από 20 χρόνια. Δηλαδή, στην πραγματικότητα επιμηκύνεται η διάρκεια αποπληρωμής του δανείου κάτι από το οποίο ο βέβαιος κερδισμένος είναι η τράπεζα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ