Σάββατο 17 Μάρτη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΑΓΡΟΤΙΑ
Μαζικό αγωνιστικό «παρών» αύριο στο Κιλελέρ

Στις 12 το μεσημέρι η πανελλαδική συγκέντρωση που διοργανώνει η ΠΑΣΥ

Αποψη από την παράσταση διαμαρτυρίας, πριν λίγες μέρες, στην ΑΤΕ στα Τρίκαλα
Αποψη από την παράσταση διαμαρτυρίας, πριν λίγες μέρες, στην ΑΤΕ στα Τρίκαλα
Μαζικό αγωνιστικό «παρών» στο Κιλελέρ καλούνται να δώσουν αύριο οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι και μαζί τους οι εργατοϋπάλληλοι, οι επαγγελματοβιοτέχνες - έμποροι, οι νέοι, οι γυναίκες και οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ) διοργανώνει αύριο, Κυριακή 18 του Μάρτη, το πανελλαδικό συλλαλητήριο για το γιορτασμό της 102ης επετείου του Κιλελέρ, στις 12 το μεσημέρι, στο χώρο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων.

Η πανελλαδική αγωνιστική συγκέντρωση στο Κιλελέρ αποτελεί συνέχεια των πολύμορφων αγωνιστικών κινητοποιήσεων που διοργάνωσε η ΠΑΣΥ όλο το προηγούμενο διάστημα σε όλη τη χώρα με καταλήψεις σε ΕΛΓΑ και ΑΤΕ, συγκεντρώσεις στις Περιφέρειες και τις ΔΟΥ, στα διόδια, στην AGROTICA, στις πλατείες και στους δρόμους. Η μικρομεσαία αγροτιά είδε για μια ακόμη χρονιά το εισόδημά της να μειώνεται δραματικά, να γίνεται ακόμα πιο φτωχή, γιατί πούλησε την παραγωγή σε τιμές κάτω και από το συνεχώς αυξανόμενο κόστος παραγωγής και γιατί δεν έχει πληρωθεί στις περισσότερες περιπτώσεις από τους εμπόρους και μεταποιητές. Ετσι, η διαβίωση στα χωριά και η συνέχιση της παραγωγής γίνονται όλο και πιο δύσκολες. Επίσης, η φτωχομεσαία αγροτιά δέχτηκε τα χτυπήματα που δέχτηκαν και οι άλλοι εργαζόμενοι, μιας και το μονοπωλιακό κεφάλαιο επιδιώκει να ξεπεράσει τη δική του κρίση εκμεταλλευόμενο την εργασία και φορτώνοντας τα βάρη της στα λαϊκά στρώματα. Στη νέα χρονιά που ξεκίνησε είναι πολύ πιο άγρια και βάρβαρη η επίθεση της συγκυβέρνησης στη μικρομεσαία αγροτιά, η οποία θα υποστεί και νέα βαριά χτυπήματα με την αναθεώρηση της ΚΑΠ για το 2014 - 2020 και ο συνδυασμός αυτός θα την οδηγήσει στην ολοκληρωτική καταστροφή, σε όφελος των καπιταλιστών μεγαλοαγροτών και των μονοπωλίων.

Το αυριανό συλλαλητήριο μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την αγωνιστική φωνή της φτωχομεσαίας αγροτιάς όλης της χώρας ενάντια στις πολιτικές που την αφανίζουν. Ο αγώνας της αγροτιάς χρειάζεται να στρέφεται συνολικά κατά της πολιτικής που φέρνει κάθε μέρα περισσότερα βάσανα και δυστυχία στη ζωή της και να βάζει στόχο την ανατροπή της, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για ανάπτυξη σε όφελος των λαϊκών στρωμάτων. Με κοινωνικοποίηση των βασικών μέσων παραγωγής και της γης, κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας κάτω από τον εργατικό - λαϊκό έλεγχο, με συνεταιριστικοποίηση της παραγωγής και παραγωγικούς συνεταιρισμούς της μικρομεσαίας αγροτιάς. Ο αγώνας της αγροτιάς θα έχει αποτελέσματα όσο θα συντονίζεται με τον αγώνα των εργατοϋπαλλήλων, των μικροεπαγγελματιών, της νεολαίας, όσο θα δυναμώνει η κοινή δράση, αφού κοινός είναι ο αντίπαλος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Την Κυριακή 28 του Μάρτη ο γιορτασμός (2010-03-23 00:00:00.0)
Σε αγωνιστική κλιμάκωση καλεί και η ΠΑΣΥ (2010-03-10 00:00:00.0)
Αγωνιστικά στις 23 του Μάρτη (2008-03-15 00:00:00.0)
Την Κυριακή στο Κιλελέρ! (2003-02-28 00:00:00.0)
Με τους αγώνες η αγροτιά θα αποτρέψει το ξεκλήρισμά της (1998-03-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ