Τετάρτη 10 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 11 ΜΑΡΤΗ
Σε αγωνιστική κλιμάκωση καλεί και η ΠΑΣΥ

Ραντεβού αύριο στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ

Κάλεσμα στη μικρομεσαία αγροτιά για μαζική συμμετοχή στα αυριανά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ απευθύνει η «Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση» (ΠΑΣΥ). Στην ανακοίνωσή της τονίζονται τ' ακόλουθα:

«Καλούμε τη δοκιμαζόμενη αγροτιά σε μαζική συμμετοχή στα αγωνιστικά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ και στις απεργιακές συγκεντρώσεις την Πέμπτη 11 Μάρτη 2010, σε όλη τη χώρα.

Θύμα αυτής της βάρβαρης πολιτικής είναι και η φτωχή αγροτιά, αφού θα πληρώσει πανάκριβα τα νέα άγρια μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Το πλήγμα θα είναι μεγάλο. Θα αυξηθεί ακόμα πιο πολύ το κόστος καλλιέργειας και θα πληγεί ακόμη πιο πολύ το επίπεδο διαβίωσης των μικρών και φτωχομεσαίων αγροτικών νοικοκυριών.

Η αύξηση του ΦΠΑ, του φόρου στα καύσιμα και η αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ εκτινάσσουν το ήδη αυξημένο κόστος παραγωγής. Σε συνδυασμό με τις εξευτελιστικές τιμές παραγωγού στα αγροτικά προϊόντα για να κερδίζουν εμποροβιομήχανοι και καρτέλ, με τις πλάτες και τη στήριξη της κυβέρνησης, της πολιτικής της ΕΕ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, οδηγούν πιο γρήγορα σε πιο βίαιο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών της χώρας μας.

Η σύνταξη πείνας του ΟΓΑ παγώνει και η κυβέρνηση για άλλη μια φορά κοροϊδεύει κατάμουτρα τους συνταξιούχους αγρότες. Παράλληλα προωθεί την ιδιωτικοποίηση του ΕΛΓΑ, ώστε να βρει ένα νέο τομέα κερδοφορίας το κεφάλαιο και να έχουν ασφάλιση παραγωγής όσοι πληρώνουν, δηλαδή οι μεγαλοαγρότες. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει στην Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια. Ιδιωτικοποιούνται βασικές λαϊκές ανάγκες.

Δεν έχουμε άλλη επιλογή από την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα μας. Να σηκώσουμε αγωνιστικό ανάστημα συσπειρωμένοι στην ΠΑΣΥ και με μαζική συμμετοχή στα αγωνιστικά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, σε όλες τις πόλεις.

Η πάλη μας θα είναι πιο αποτελεσματική μόνο με τον ενιαίο αγώνα, το κοινό μέτωπο πάλης της αγροτιάς, των εργατοϋπαλλήλων, των αυτοαπασχολουμένων. Μόνο το δυνάμωμα της κοινωνικής συμμαχίας μπορεί να εμποδίσει να μην εφαρμοστεί η καταιγίδα των νέων μέτρων και να αποτρέψει τα ακόμα χειρότερα που ετοιμάζεται να επιβάλλει η κυβέρνηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ