Τετάρτη 10 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αύριο απεργούμε με το ΠΑΜΕ της ταξικής ανυπακοής

Στιγμιότυπo από την απεργία στις 5 Μάρτη
Στιγμιότυπo από την απεργία στις 5 Μάρτη
Με σύνθημα «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» και στόχο να κεφαλαιοποιηθεί η γόνιμη πείρα από τις κρίσιμες απεργιακές μάχες που ξεκίνησαν τον περασμένο Δεκέμβρη, οι ταξικές δυνάμεις συνεχίζουν εντατικά τις προετοιμασίες για την πανεργατική πανελλαδική απεργία.

«Μετά την εσπευσμένη ψήφιση στη Βουλή την Παρασκευή των μέτρων - φωτιά για τις περικοπές αμοιβών που ετοιμάζονται για το σύνολο των εργαζομένων και τη γενικευμένη αύξηση του ΦΠΑ δε μένει σε κανέναν πια η παραμικρή αμφιβολία, τι πρόκειται να επακολουθήσει στα εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα, στην Υγεία - Πρόνοια - Παιδεία» σημειώνει η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και συναφών επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ) αναδεικνύοντας την ανάγκη μαζικής συμμετοχής στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

«Ρήξη, ανατροπή των κομμάτων και πολιτικών που υπηρετούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Ανυπακοή στα κελεύσματα της κυβέρνησης και των παπαγάλων τους που θέλουν να μας κάνουν συνενόχους στην κρίση τους για να γονατίσουμε, για να αυγατίσουν τα κέρδη τους», επισημαίνει στο απεργιακό της κάλεσμα η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας.

«Πατριωτισμός δεν είναι ό,τι συμφέρει το κεφάλαιο, δεν είναι η νέα αύξηση στα υπερκέρδη του... Πατριωτισμός είναι η άνοδος του βιοτικού επιπέδου του λαού», επισημαίνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου.

«Οι εργαζόμενοι με το δικό τους λαϊκό μέτωπο, μαζί με τη μικρομεσαία αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους και φτωχούς ΕΒΕ, είναι σε θέση να βάλουν φραγμό στα σχέδια της άρχουσας τάξης. Εχουν τη δύναμη να προβάλλουν τα δικά τους αιτήματα, στα πλαίσια της πάλης για άμεση αμφισβήτηση της εξουσίας του κεφαλαίου και των κεφαλαιοκρατών», σημειώνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου.

Σε δράση έως την τελευταία στιγμή για την επιτυχία της αυριανής απεργίας η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου, το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, το Εργατικό Κέντρο Σάμου, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, η Επιτροπή Λήμνου του ΠΑΜΕ κτλ. καθώς σύσσωμες οι ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις πρωτοστατούν στην οργάνωση της απεργιακής μάχης κόντρα στην τρομοκρατία και τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς της εργοδοσίας.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ απευθύνει και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, καλώντας τις γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων να δυναμώσουν την οργάνωσή τους σε αντιιμπεριαλιστική και αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση.

Οι προσυγκεντρώσεις της Αθήνας

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα για την αυριανή απεργία θα γίνουν στις 10 π.μ. στα εξής σημεία:

  • Πλ. Κάνιγγος: Σωματεία και εργαζόμενοι Οικοδόμοι, Μισθωτοί τεχνικοί, ηλεκτρολόγοι, Ξύλου, Εμπορίου, Επισιτισμού, Ιδ. Υπαλλήλων, Λογιστών, Καθαριστριών, Χρηματοπιστωτικού, Δημοσίου, Μεταφορών, Καλλιτεχνών, Εκπαιδευτικών. Ακόμα, το Αντιμονοπωλιακό Μέτωπο ΕΒΕ Αθήνας.
  • Πλ. Βάθης: Σωματεία και εργαζόμενοι Μετάλλου, Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος, Τροφίμων - Γάλακτος - Ποτών, Φαρμάκου, Τύπου - Χαρτιού, Τηλεπικοινωνιών, Ενέργειας, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης
  • Χαυτεία: Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας (ΣΑΣΑ).
  • Πλ. Καραϊσκάκη: Σωματεία, εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δυτικών Συνοικιών, Βόρειων Συνοικιών, Βορειοδυτικών Συνοικιών, Νοτιοδυτικών συνοικιών, 3ου - 4ου Διαμερίσματος, 5ου - 6ου Διαμερίσματος.
  • ΠΛ. Κλαυθμώνος: Εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς Νότιων Συνοικιών, Νοτιοανατολικών Συνοικιών, 2ου Διαμερίσματος, Υγείας, Ανατολικών Συνοικιών, Βορειοανατολικών Συνοικιών, 7ου Διαμερίσματος.

Οι συνταξιουχικές οργανώσεις έχουν ορίσει προσυγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ