Τετάρτη 10 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Κινητοποιήσεις ενάντια στις περικοπές

Την πολιτική που εμπορευματοποιεί την Υγεία κατήγγειλε η χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας των γιατρών

Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό»
Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό»
Δυναμικό «όχι» στα αντιλαϊκά - ανθυγιεινά μέτρα κυβέρνησης - κεφαλαίου είπαν χτες οι γιατροί του «Ευαγγελισμού» με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Επείγοντα του νοσοκομείου, διεκδικώντας ταυτόχρονα ασφαλή προγράμματα εφημερίας και την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών τους, μόνιμη και σταθερή δουλειά, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για το νοσοκομείο, το οποίο στενάζει απ' τις ελλείψεις.

Οι γιατροί ξεκαθάρισαν: «Καμία θυσία στο όνομα της κρίσης». Απαίτησαν σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους χωρίς ελαστικές σχέσεις εργασίας, μαζικές προσλήψεις προσωπικού, σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, χωρίς διατάξεις διευθέτησης και ελαστικοποίησης, 6ωρο - 5ήμερο - 30ωρο, προσλήψεις γιατρών, μια εφημερία τη βδομάδα, 1.700 ευρώ καθαρά στον ειδικευόμενο, ασφαλή προγράμματα εφημεριών με επαρκή αριθμό εφημερευόντων. Προειδοποίησαν ότι θα ξεκινήσουν επίσχεση εργασίας αν δεν έχουν πληρωθεί έως 16 του Μάρτη οι εφημερίες Δεκέμβρη και Γενάρη. Μιλώντας στη συγκέντρωση ο Ηλίας Σιώρας, μέλος της Πενταμελούς Επιτροπής ΕΙΝΑΠ του νοσοκομείου, υπογράμμισε το βάρβαρο χτύπημα που δέχονται απ' τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης και τα δικαιώματα των εργαζομένων και το δικαίωμα των λαϊκών στρωμάτων σε αποκλειστικά δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες Υγείας υψηλού επιπέδου. Κάλεσε τους γιατρούς και εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην αυριανή απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Οι γιατροί πραγματοποιούν νέα συγκέντρωση σήμερα στις 9 π.μ. Στις κινητοποιήσεις συμπαρίσταται η προσωρινή Διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» (ΣΕΝΕ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ