Τετάρτη 10 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις

Κοινή εκδήλωση έκαναν στο Βόλο η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ και ο Σύλλογος Γυναικών της περιοχής

Στιγμιότυπο από το προχτεσινό συλλαλητήριο ΠΑΜΕ - ΟΓΕ στην Αθήνα
Στιγμιότυπο από το προχτεσινό συλλαλητήριο ΠΑΜΕ - ΟΓΕ στην Αθήνα
Με πολυμορφία συνεχίζονται οι εκδηλώσεις των ταξικών δυνάμεων και της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, μετά τις κοινές αγωνιστικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν προχτές Τρίτη, με τη συμμετοχή χιλιάδων γυναικών του μόχθου σε όλη τη χώρα.

Παρουσία πλήθους εργαζομένων, αντρών και γυναικών και πολλών άλλων Βολιωτών πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση τιμής της επετείου των 100 χρόνων από την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, που διοργάνωσε ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Βόλου, στο Αχίλλειον. Στην εκδήλωση υπογραμμίστηκε ότι οι γυναίκες της εργατικής τάξης, των λαϊκών οικογενειών, οι σπουδάστριες, οι αγρότισσες, οι αυτοαπασχολούμενες, οι άνεργες, Ελληνίδες και μετανάστριες, έχουν χιλιάδες λόγους ν' αντιπαλέψουν, μαζί με τους άντρες εργαζόμενους, με την οικογένειά τους, το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής που στερεί στις ίδιες και στα παιδιά τους την ίδια τη ζωή.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Μ. Τριανταφυλλίδης, μέλος της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ και κεντρική ομιλήτρια ήταν η Ρίτσα Κωτή, πρόεδρος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών. Στην ομιλία της τόνισε ότι το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά, στη μητρότητα, στη λαϊκή στέγη, στον ελεύθερο χρόνο, στη δωρεάν αναβαθμισμένη Υγεία και Πρόνοια, στην Παιδεία είναι αναφαίρετα για τις γυναίκες. Και πρόσθεσε πως τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, που θα γίνουν στα πλαίσια της απεργιακής κινητοποίησης της Πέμπτης, αποτελούν ένα ακόμη βήμα κλιμάκωσης του αγώνα. «Σηματοδοτούν - είπε - την ανάγκη η πάλη για ισοτιμία της γυναίκας να γίνει καθημερινή υπόθεση όλης της εργατικής τάξης, να γίνει πάλη για κατάργηση της εκμετάλλευσης, που θα σημάνει την πραγματική ισοτιμία των δύο φύλων».

Στην εκδήλωση προβλήθηκε το «Χρώμα Γυναίκας», έγινε απαγγελία ποιημάτων και ακούστηκαν τραγούδια αφιερωμένα στις γυναίκες του μόχθου και της δουλειάς.

Σήμερα, 10 Μάρτη:

  • Εκδήλωση προς τιμήν της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας διοργανώνουν η Ενωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) και το Μουσείο Αμπελακίων περιόδου 1940- 49, στις 8.00 μ.μ., στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο. Στην εκδήλωση θα προβληθεί η βραβευμένη ταινία - ντοκιμαντέρ της Αλίντας Δημητρίου «Ζωή στους Βράχους».
  • Εκδήλωση θα κάνουν και στις 7 μ.μ., στο ΚΕΠΑΚΥ, o Σύλλογος Γυναικών Εβρου και η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.
  • Επίσης, στις 6 μ.μ., ο Σύλλογος Γυναικών Παλλήνης διοργανώνει σύσκεψη στο Πολιτιστικό Κέντρο των εργατικών κατοικιών «Γρηγόρης Λαμπράκης».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ