Τετάρτη 10 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
Τρομοκρατεί και εκφοβίζει τους εργαζόμενους

Σε μεθόδους εκφοβισμού και τρομοκρατίας των εργαζομένων που απεργούν, καταφεύγει η διοίκηση του Δήμου Γλυφάδας. Με επιστολή της, η διοίκηση των «Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Γλυφάδας» προς τους συμβασιούχους εργαζόμενους που απήργησαν στις 10 Φλεβάρη - ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος - κάνει λόγο για ...αδικαιολόγητη απουσία τους απ' τη δουλειά τους (!) και τους απειλεί, λέγοντας πως επιφυλάσσεται για χρήση «παντός άλλου νόμιμου δικαιώματός μας»!

Αναλυτικά, η επιστολή, με ημερομηνία 8 Μάρτη 2010 (αρ. πρωτ. 164), αναφέρει: «Παρά τις συμβατικές υποχρεώσεις σας, σεις την 10/2/2010, απουσιάσατε αδικαιολογήτως από τα καθήκοντά σας και παραλείψατε να παράσχετε το συμφωνηθέν έργο, με αποτέλεσμα να προκληθεί σοβαρή αναταραχή και μεγάλη αναστάτωση στη λειτουργία του οικείου Τμήματος του Νομικού Προσώπου μας, καθώς δεν κατέστη δυνατή η λειτουργία του...». Και σε άλλο σημείο, σημειώνεται: «Διαμαρτυρόμαστε για την ως άνω αντισυμβατική συμπεριφορά σας, την οποία σας καλούμε να μην επαναλάβετε, συμμορφούμενος από τούδε και στο εξής πλήρως προς τις έναντι ημών συμβατικές υποχρεώσεις σας. Σε διαφορετική περίπτωση σας δηλώνουμε ότι θα προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την άμεση καταγγελία της ως άνω Συμβάσεως, αζημίας για το Νομικό Πρόσωπό μας, επιφυλασσόμενοι παντός άλλου νόμιμου δικαιώματός μας έναντι υμών».

Χτες το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Γλυφάδας, πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας για το θέμα στη δημοτική αρχή, επισημαίνοντας τον εκφοβισμό που ασκείται σε βάρος των εργαζομένων. Η απάντηση του αρμόδιου αντιδημάρχου, Αθ. Σκαλτσά, ήταν πως «το έκανα για να μπορέσω να τους κόψω το μεροκάτο της απεργίας, σύμφωνα με τις συμβουλές της νομικής υπηρεσίας». Στην πραγματικότητα, ωστόσο, πρόκειται για προσπάθεια να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, για να μην ξαναβγούν σε απεργία.

Με συμβάσεις έργου εργάζονται συνολικά 90 εργαζόμενοι, από πέντε μέχρι και εφτά χρόνια και σύμφωνα με το νέο νόμο της κυβέρνησης από το καλοκαίρι πετιούνται στο δρόμο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ