Τετάρτη 10 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ
Δεν πέρασαν οι αξιώσεις των εργατοπατέρων

Η γενική συνέλευση των εργαζομένων υπεράσπισε τους μουσικούς της μπάντας του δήμου

Ξεσάλωσαν χτες ενάντια στους εργαζόμενους οι εκπρόσωποι των ΠΑΣΚΕ - ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στο σωματείο των εργαζομένων στο δήμο της Πάτρας. Κατά τη διάρκεια της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης των εργαζομένων στο δήμο, οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είχαν το θράσος να καταθέσουν πρόταση να διαγραφούν από το σωματείο οι Μουσικοί της Δημοτικής Μπάντας της Πάτρας, πρόταση που βεβαίως και δεν πέρασε - καταψηφίστηκε εν μέσω γενικής κατακραυγής.

Υπενθυμίζουμε ότι οι Μουσικοί της Δημοτικής Μπάντας το προηγούμενο διάστημα ήταν σε συνεχείς κινητοποιήσεις για να κατοχυρώσουν μετά από 8 και 10 χρόνια το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, αντιδρώντας στη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία που είχε επιβάλει ο Δήμος της Πάτρας.

Η στάση τους ενοχλεί τόσο τη διοίκηση του δήμου όσο και τους εργατοπατέρες που δουλεύουν ενάντια στους εργάτες μέσα στο σωματείο και οι οποίοι έφτασαν στο σημείο να αξιώνουν διαγραφή εργαζομένων επειδή διεκδικούν το δίκιο τους.

Η απαράδεκτη αυτή πρόταση προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από την πλειοψηφία των εργαζομένων, η οποία έγινε ακόμη μεγαλύτερη όταν ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ στο ΔΣ, Παναγιώτης Χρυσανθακόπουλος, με περίσσιο πάθος και θράσος, ισχυρίστηκε το εξής: «Αφού οι μουσικοί επέλεξαν να πάνε με το ΠΑΜΕ δεν έχουν θέση στο σωματείο»!!

Είναι χαρακτηριστικό ότι μια από τις εργαζόμενες πήρε το λόγο και αηδιασμένη από την τακτική και συμπεριφορά των εργοδοτικών συνδικαλιστών ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Εγώ ΠΑΣΟΚ ήμουνα, αλλά μ' αυτά που κάνετε στο σωματείο πήγα με το ΠΑΜΕ κι εκεί θα μείνω».

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, η εν λόγω πρόταση καταψηφίστηκε. Η γεμάτη οργή αντίδραση των εργαζομένων απέναντι σε αυτού του είδους τους συνδικαλιστές, έδειξε πως σε μια σειρά χώρους όπου ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός έχει το πάνω χέρι, αρχίζει σιγά και σταθερά κάτι να αλλάζει και όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι, με ακόμη περισσότερο θάρρος και αγωνιστικότητα, προσεγγίζουν το ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ