Τετάρτη 10 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ»
Αμετακίνητοι παραμένουν στις θέσεις τους

Αμετακίνητοι παραμένουν στις θέσεις τους οι απολυμένοι της πρώην «Ολυμπιακής Αεροπορίας» που συμπληρώνουν σήμερα μια βδομάδα αγωνιστικών κινητοποιήσεων έχοντας αποκλείσει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και την Πανεπιστημίου, απαιτώντας να υλοποιηθούν άμεσα οι υποσχέσεις που η ίδια η κυβέρνηση έδωσε (για την καταβολή των αποζημιώσεων, τις μετατάξεις και τις συνταξιοδοτήσεις) μετά την παράδοσή της στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Η αγωνιστική επιμονή των απολυμένων όλο αυτό το διάστημα ανάγκασε την κυβέρνηση, προχτές αργά το βράδυ, να προχωρήσει σε έκτακτη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχε ο Θ. Πάγκαλος, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο Φ. Σαχινίδης, υφυπουργός Οικονομικών, ο Ν. Σηφουνάκης, υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, και ο Γ. Κουτρουμάνης, υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Σε αυτή τη σύσκεψη αποφασίστηκε να παραπεμφθεί το θέμα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Η κίνηση αυτή, όπως είναι φανερό, εντάσσεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να κερδίσει πολιτικό χρόνο καθώς το όποιο πόρισμα του Νομικού Συμβουλίου έχει μόνο γνωμοδοτικό και όχι δεσμευτικό χαρακτήρα. Την ίδια στιγμή ορισμένα στελέχη της κυβέρνησης διοχετεύουν καθησυχαστικές πληροφορίες με στόχο να τερματιστούν οι κινητοποιήσεις, του τύπου, ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (είναι η συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και εργαζομένων που η πρώτη αρνείται να υλοποιήσει) έχει ένα μικρό πρόβλημα με δύο παραγράφους που θα λυθεί σύντομα.

Ευθύνες βέβαια έχει και η Ομοσπονδία Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ), που έβαλε πλάτη για να περάσει η πολιτική ιδιωτικοποιήσεων των αερομεταφορών, με τα προγράμματα εξυγίανσης. Καθησύχαζε τους εργαζόμενους και με τη συναίνεση, το συμβιβασμό και την υποταγή που καλλιέργησε, οδήγησε τους εργαζόμενους στα χέρια του μονοπωλίου της MIG, αντί να οργανώσει τον αγώνα - όπως υποστήριζε το ΠΑΜΕ - ώστε να αποτραπεί αυτή η αρνητική εξέλιξη και για τους εργαζόμενους και για τους επιβάτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ