Τετάρτη 10 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΦΚΑ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ
Διώχνουν εργαζόμενους και ασθενείς

Στο πλευρό των εργαζομένων το ΚΚΕ, που κατέθεσε νέα Ερώτηση στη Βουλή

Σε συρρίκνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, της φροντίδας και μέριμνας σε άτομα με ειδικές και όχι μόνο ανάγκες οδηγείται το Κέντρο Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης (ΚΑΦΚΑ) στην Αμφιλοχία εξαιτίας των σοβαρών και αδιαμφισβήτητων ελλείψεων σε μόνιμο προσωπικό. Οι συμβάσεις 21 εργαζομένων (4 γιατρών, 6 φυσικοθεραπευτών, 5 νοσηλευτών και άλλων 5 εργαζομένων σε άλλες ειδικότητες) έληξαν, με αποτέλεσμα 6 από τα 25 άτομα με ειδικές ανάγκες να διωχθούν άρον άρον από το ίδρυμα, να δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα σε ό,τι αφορά την ορθή και ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών για τη βελτίωση και αποκατάσταση της υγείας και στα υπόλοιπα άτομα. Και όλα αυτά όταν στην αναμονή βρίσκονται και άλλα άτομα με ειδικές ανάγκες που χρήζουν ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας από το παραπάνω ίδρυμα. Το γεγονός αυτό, πως εργαζόμενοι πετιούνται στο δρόμο και ασθενείς διώχνονται, καταδεικνύει με τον πλέον τραγικό τρόπο τις συνέπειες από τη διαχρονική πολιτική υποβάθμισης της δημόσιας υγείας, της επίθεσης στα εργασιακά και λαϊκά δικαιώματα.

Είναι χαρακτηριστικό πως το ΚΑΦΚΑ λειτουργεί χωρίς οργανόγραμμα εδώ και δυο δεκαετίες, τα δε περιορισμένα κονδύλια που δίνονται τα διαχειρίζεται τοπικός σύλλογος αναπήρων, με τον οποίο το υπουργείο Υγείας έχει συνάψει προγραμματική σύμβαση μαζί του. Αντί για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού προωθούνται οι συμβάσεις με ημερομηνία λήξης, τα stage, οι μετατάξεις κρατώντας μεταξύ άλλων σε εργασιακή και πολιτική ομηρία τους εργαζόμενους.

Τα παραπάνω ζητήματα επαναφέρει με νέα Ερώτηση στη Βουλή προς την υπουργό Υγείας το ΚΚΕ ζητώντας μεταξύ άλλων τη σύσταση οργανισμού για το ΚΑΦΚΑ και την πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για τη λειτουργία του ιδρύματος στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Σε χτεσινή περιοδεία του ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης κάλεσε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα απαραίτητα πολιτικά συμπεράσματα για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο ΚΑΦΚΑ, να παλέψουν ενάντια στην πολιτική αυτή υποβάθμισης και απαξίωσης του δημόσιου συστήματος υγείας, διεκδικώντας αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία, μόνιμη και σταθερή δουλειά με μισθούς και δικαιώματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες. Σε αυτή την κατεύθυνση οι εργαζόμενοι δήλωσαν πως θα δώσουν πρώτη αγωνιστική απάντηση συμμετέχοντας στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αμφιλοχία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ