Τετάρτη 10 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
Ξεκινούν επίσχεση εργασίας

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης, καταγγέλλοντας την περικοπή κατά 25% του προγράμματος εφημεριών λόγω έλλειψης κονδυλίων και διεκδικώντας δεδουλευμένα των τελευταίων τεσσάρων μηνών. Ηδη σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται οι γιατροί των Νοσοκομείου Λοιμωδών και του Θεαγένειου.

Επίσης, από τις 16 Μαρτίου δε θα υπάρχουν γιατροί στο ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη λόγω των κινητοποιήσεων.

Στο Νοσοκομείο «Αγιος Δημήτριος» της Θεσσαλονίκης ο διοικητής του ζήτησε από το Επιστημονικό Συμβούλιο την περικοπή των προγραμμάτων εφημέρευσης. Οταν αυτό αρνήθηκε να πράξει κάτι τέτοιο, διότι τυχόν - έστω και ελάχιστη - περικοπή καθιστά τα προγράμματα επικίνδυνα για την υγεία και ασφάλεια τόσο των ασθενών που προσέρχονται στην εφημερία, όσο και εκείνων που νοσηλεύονται, ο διοικητής, όπως καταγγέλλουν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης, προχώρησε αυτοβούλως στην περικοπή των ασφαλών προγραμμάτων. Ωστόσο, την Κυριακή οι γιατροί του «Αγίου Δημητρίου» εφημέρευσαν σε ασφαλή σύνθεση αγνοώντας τις εντολές του διοικητή. Παράλληλα, κινήθηκαν νομικά σε βάρος του διοικητή, καθώς με την απόφασή του, όπως τόνιζαν, έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Στο μεταξύ, όμως, ο διοικητής του νοσοκομείου «Αγιος Δημήτριος» έχει ανακαλέσει την απόφασή του και οι εφημερίες θα γίνονται κανονικά, όπως το ίδιο θα γίνεται και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της πόλης.

Το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου «Αγιος Παύλος» και στα πλαίσια της απεργιακής κινητοποίησης της Πέμπτης, αποφάσισε να γίνει αποκλεισμός της οδού Εθνικής Αντιστάσεως μπροστά στην είσοδο του νοσοκομείου από τις 9 παρά τέταρτο έως και τις 9 και τέταρτο το πρωί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ