Τετάρτη 10 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μάχη ως την τελευταία στιγμή

Εκτακτη σύσκεψη για την απεργία έκανε χτες η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ

Με ορμή και αποφασιστικότητα οι ταξικές δυνάμεις του Πειραιά, με οργανωτή τη Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ, δίνουν τη μάχη για την προετοιμασία της αυριανής 24ωρης απεργίας, για να «πνιγεί» από εργάτες στεριάς και θάλασσας, από εργατικές - λαϊκές οικογένειες η πλατεία του ηλεκτρικού σταθμού του Πειραιά, όπου στις 11 το πρωί έχει οριστεί η απεργιακή συγκέντρωση.

Χτες το απόγευμα, σε έκτακτη σύσκεψη της Γραμματείας, επισημάνθηκε με έμφαση η σημασία που έχει στην απεργιακή συγκέντρωση και του Πειραιά η συμμετοχή των εργαζομένων να είναι μαζικότερη από κάθε άλλη φορά. Αναντικατάστατη διαδικασία για την επιτυχία της απεργίας είναι, όπως ανέφερε ο Ν. Ξουράφης εισηγητικά, να ενταθεί η συζήτηση ως την τελευταία στιγμή, σε κάθε τόπο δουλειάς, εργάτη τον εργάτη, που να αναδεικνύει τα αίτια της κρίσης, την ανάγκη της ενότητας της εργατικής τάξης, με προμετωπίδα το πλαίσιο διεκδίκησης του ΠΑΜΕ, για την απόκρουση των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων, τη σύγκρουση με την πολιτική του κεφαλαίου.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην αυριανή απεργία απηύθυναν οι ταξικές δυνάμεις και στους εργάτες της ελαιουργοσαπουνοποιίας «Παπουτσάνης», όπου προχτές τιμήθηκε αγωνιστικά η 8η Μάρτη, με εκδήλωση και στάση εργασίας που είχε κηρύξει το συνδικάτο.

Στο μεταξύ, από χτες άρχισαν να αναχωρούν τα κλιμάκια των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ για τα λιμάνια της χώρας με σκοπό να προετοιμάσουν τις ομάδες περιφρούρησης για την 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων. Για το λιμάνι του Πειραιά τα ναυτεργατικά σωματεία καλούν σε προσυγκέντρωση στις 5.30 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη. Η απεργία θα διαρκέσει από απόψε Τετάρτη στις 12 τα μεσάνυχτα, μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Παράλληλα, σήμερα, έχουν προγραμματιστεί Γενικές Συνελεύσεις με θέμα την αυριανή απεργία και την κλιμάκωση του αγώνα, του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά στις 6 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά και στις 6.30 επίσης στο ΕΚΠ του Συλλόγου Λογιστών Πειραιά.

Εικοσιτετράωρη αποχή από τα καθήκοντά τους έχουν αποφασίσει για την Πέμπτη και οι δικηγόροι του Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ