Πέμπτη 22 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
Βιβλίο
ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

- Ο Πατάκης κυκλοφόρησε: Το μυθιστόρημα του θεατρικού συγγραφέα Μπάμπη Τσικληρόπουλου «Στην άκρη της πόλης». Το μυθιστόρημα της Πόλυς Μηλιώρη «Οι αντρούλες». Το μυθιστόρημα του Μάνου Κοντολέων «Ιστορία ευνούχου» το παραμύθι για παιδιά της Βάσως Ψαράκη «Ο μάγος Αλμπραντρά και το σοφό βιβλίο της Σουμουτού». Το αστυνομικό μυθιστόρημα της Ρωσίδας Αλεξάνδρα Μαρίνινα «Ο εφιάλτης» (μετάφραση Κίρα Σίνον - Ολγα Πατρουνόβα). Το μυθιστόρημα του κορυφαίου Αμερικανού Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ «Ο υπέροχος Γκάτσμπυ» (μετάφραση Φώντας Κονδύλης). Το μυθιστόρημα της Λουθία Ετσεμπαρία «Η Μπεατρίθ και τα σαράντα σώματα» (μετάφραση Χριστίνα Θεοδωροπούλου). Το μυθιστόρημα της Τζέιν Σμάιλι «ΜΟΥ - Οι περιπέτειες ενός επαρχιακού πανεπιστημίου» (μετάφραση Χίλντα Παπαδημητρίου). Το μυθιστόρημα του Βιριόν Γκράτσι «Τρελοί στον Παράδεισο» (μετάφραση Χρήστος Ζαρκαλής). Το μυθιστόρημα του Ενρίκο Μπρίτσι «Μικρή ροκ ερωτική ιστορία» (μετάφραση Λένα Ταχμαζίδου).

- Ο «Δωρικός» (Ζωοδ. Πηγής 29, 3303.609) κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα του Ισπανού Αγκουστίν Γκομέζ - Αρκός «Ανα Νον» που αναφέρεται στον ισπανικό εμφύλιο (μετάφραση Ντίνα Σιδέρη).

- Η «Αγκυρα» κυκλοφόρησε: Το μυθιστόρημα της Μαρίας Λαμπαδαρίδου - Πόθου «Είμαι ένα άστρο που κλαίει μονάχο». Τα ποιήματα της Ελένης Γκίκα «Θόλωσα, θύελλα, θάμβος, θυμήθηκα...». Το μυθιστόρημα (για νέους) της Κάθριν Πάτερσον «Η τρομερή Γκίλυ...» (μετάφραση Βασιλική Χούνου).

- Τα «Νέα Σύνορα» Α.Α. Λιβάνη κυκλοφόρησαν: τη βιογραφία της Ευαγγελίας Ν. Γεωγιτσογιάννη «Παναγής Α. Χαροκόπος (1835-1911). Η ζωή και το έργο του» τη βιογραφία του Θανάση Ιωσ. Νικολαΐδη «Ατενίζοντας την Ανατολή (Παναγιώτης Σπύρου - Η ζωή και το έργο του)» (πρόκειται για τον φημισμένο στην Αμερική καρδιοχειουργό Παν. Σπύρου από τη Φλώρινα). Το βιβλίο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστόδουλου «Μηνύματα πίστεως». Το δίτομο ιστορικό μυθιστόρημα του Δημήτρη Σ. Σταυριώτη «Εύδοξος ο Κιζίκηνος (Ο άνδρας των πέντε θαλασσών)».

- Ο «Περίπλους» κυκλοφόρησε: Το μυθιστόρημα της Δουλσέ Τσακού «Δολοφόνος έρωτας» (μετάφραση Κωνσταντίνα Παπαπετροπούλου). Τέσσερα χιουμοριστικά βιβλιαράκια του Α.Α. Μάιλν με ιστορίες του διάσημου (στα παιδιά) αρκούδου Γουίνι: «Ο Γουίνι και η γυμναστική», «Ο τίγρης και η φόρα», «Ο Γουίνι και η Σοφία», «Ο Γουίνι και το feg shui» (μετάφραση Πόλυ Μοσχοπούλου). Επίσης, κυκλοφόρησε το 49ο τεύχος του ομώνυμου περιοδικού για τα γράμματα και τις τέχνες με αφιέρωμα για την παιδική Λογοτεχνία.

«Εστία» κυκλοφόρησε μια κασετίνα που περιέχει δύο βιβλία του Μισέλ Ουελμπέκ. Το ένα βιβλίο του είναι η νουβέλα «Λανθαρότε» (μετάφραση Αλέξης Εμμανουήλ), ενώ το άλλο με τον ίδιο τίτλο, περιέχει φωτογραφίες του.

- Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Δήμου Νέας Ιωνίας Μαγνησίας κυκλοφόρησε το βιβλίο του Π.Κ. Κατσιρέλου «Ο κλητήρας (νουβέλα) και άλλα διηγήματα».

- Η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού του Δήμου Αργους κυκλοφόρησε το καλαίσθητο λεύκωμα «Το Αργος στον 20ό αιώνα - φωτογραφίες, μνήμες και νοσταλγία». Το λεύκωμα προλογίζει ο δήμαρχος Αργους, Νίκος Κολιγλιάτης. Η εισαγωγή, η ιστορική έρευνα, ο υπομνηματισμός και η κατάταξη των φωτογραφιών είναι του Βασίλη Κ. Δωροβίνη.

- Η Κοινότητα Μακρινίτσας και το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας Πηλίου κυκλοφόρησαν (β` έκδοση) το βιβλίο του Κίτσου Α. Μακρή «Ο καπετάν Στέργιος Μπασδέκης και ο γλύπτης Μίλιος». Η Κοινότητα κυκλοφόρησε - ένα ημερολόγιο του 2001 με φωτογραφίες εκκλησιών της κοινότητας με τίτλο «Οδοιπορικό ευλάβειας στις εκκλησίες και τα μοναστήρια».

- Οι εκδόσεις «Σπανός» κυκλοφόρησαν: το βιβλίο του Γρηγόρη Κατσαρέα «Βιβλίον του Ενώχ (το χαρακτηρισθέν ως απόκρυφον)». Η έκδοση περιλαμβάνει σε ανάτυπο τα 32 κεφάλαια του αρχαίου εβραϊκού κειμένουν (στις αριστερές σελίδες) και στις δεξιές τη μετάφρασή του από τον δικηγόρο Γρ. Κατσαρέα, ο οποίος υπογράφει και την εισαγωγή. Το «Βιβλίο του Ενώχ» το βρήκαν στην Αβησσυνία δύο Αγγλοι περιηγητές, γραμμένο στην κοπτική γλώσσα, και το μετέφεραν στην Ευρώπη, όπου πρωτοκυκλοφόρησε το 1811 στα αγγλικά. Τη μελέτη του Γερμανού φιλόλογου και θεολόγου φον Σ. Τίσεν Τορφ (1815-1874) «Απόκρυφες αποκαλύψεις» η οποία αφορά στα Απόκρυφα Ευαγγέλια και τις Αποστολικές Πράξεις. Βιβλία που κυκλοφορούσαν στην Ιουδαία τον 2ο π.Χ. αιώνα.

- Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας κυκλοφόρησε το μικρό, έγχρωμα εικονογραφημένο με τοπία και αξιοθέατα, λεύκωμα «Καρδίτσα» και έγχρωμες κάρτες με ομορφιές του νομού.

- Το «Αρχιπέλαγος» κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα του Αίαντα Συμεωνίδη «Ο άνδρας της διπλανής πόρτας».

- «Παρουσία» (τρίμηνο περιοδικό των Αιτωλοακαρνάνων λογοτεχνών, τεύχος 13).

- «Ερευνα» (περιοδικό πολιτικής, οικονομίας, γραμμάτων και τεχνών, τεύχος 9/2000 με αφιέρωμα στους Καβάφη, Ξενόπουλο, Λόρκα, Νερούδα.

- «συλλογές» (μηνιαίο περιοδικό για συλλέκτες και φιλότεχνους. Τεύχη 195 και 196, με σπάνια φωτογραφικά και εικαστικά ντοκουμέντα.

- «Ερευνα» (μηνιαίο περιοδικό πολιτικής, οικονομίας, γραμμάτων και τεχνών).

- «Hellenic Quarterly» (αγγλόφωνο περιοδικό για τον ελληνικό πολιτισμό, εκδόσεις «Εντός»).

- «Φοίβος» (περιοδικό του Ομώνυμου Μορφωτικού - Φυσιολατρικού Συλλόγου Πειραιά, τεύχος 137).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2007-03-03 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2007-01-20 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2005-10-28 00:00:00.0)
ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ(2003-08-08 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2001-05-31 00:00:00.0)
ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ(1998-02-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ