Τετάρτη 21 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΕΝΕ ΓΚΟΝΖΑΛΕΣ
Ειδική άδεια να επισκεφθεί την Κούβα

ΜΑΪΑΜΙ.--

Ειδική άδεια να μεταβεί στην Κούβα για δύο εβδομάδες για να επισκεφθεί τον πολύ άρρωστο αδερφό του έλαβε ο Ρενέ Γκονζάλες, ένας εκ των πέντε Κουβανών αγωνιστών, που έχουν άδικα συλληφθεί και καταδικαστεί στις ΗΠΑ επειδή κατάφεραν να διεισδύσουν και να ξεσκεπάσουν τα επιθετικά σχέδια που ετοίμαζαν εγκληματικές ομάδες του Μαϊάμι κατά της Κούβας.

Η ομοσπονδιακή δικαστίνα Τζόαν Λέναρντ αποφάσισε να εγκρίνει το αίτημα του Ρενέ, προκειμένου να μεταβεί στην Κούβα και να επισκεφθεί τον άρρωστο αδελφό του, Ρομπέρτο, που έχει διαγνωστεί με επιθετικό καρκίνο. Ωστόσο υποστήριξε πως θα πρέπει να τηρηθούν ορισμένες προϋποθέσεις, όπως το να λάβει τις απαραίτητες άδειες από την αμερικανική κυβέρνηση για το ταξίδι του, να δοθούν οι λεπτομέρειες σχετικά με την πτήση, τη διαμονή του, σημειώνοντας παράλληλα πως θα πρέπει να επιστρέψει στις ΗΠΑ την καθορισμένη ημερομηνία και να μην παραβιάσει τους όρους της «περιορισμένης ελευθερίας».

Προηγούμενα, το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ είχε απορρίψει το αίτημα του Ρενέ, προβάλλοντας «ζητήματα ασφαλείας» που απασχολούν το FBI.

Υπενθυμίζεται πως ο Ρενέ Γκονζάλες, που είχε καταδικαστεί σε 15 χρόνια κάθειρξης, αποφυλακίστηκε στις 7 Οκτώβρη του 2011, ωστόσο υποχρεώνεται να παραμείνει στις ΗΠΑ για τρία ακόμα χρόνια υπό το καθεστώς της «περιορισμένης ελευθερίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ