Πέμπτη 22 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Εαρινές ακακίες...

Μία και μοναδική η αξιόλογη ταινία της βδομάδας! Τίτλος «ΟΙ ΑΚΑΚΙΕΣ», χώρα προέλευσης η Αργεντινή, σκηνοθέτης ο 45χρονος, πρωτοεμφανιζόμενος Πάμπλο Τζιορτζέλι. Η ταινία απέσπασε την Χρυσή Κάμερα στο περσινό φεστιβάλ των Καννών ανάμεσα σε πληθώρα διακρίσεων από διάφορα κινηματογραφικά φεστιβάλ. Ταινία βιβλικής απλότητας αλλά χειρουργικής ακρίβειας που πρέπει να μελετήσουν όσοι ασχολούνται με την σκηνοθεσία. Κατά τα άλλα:

«ΑΓΩΝΕΣ ΠΕΙΝΑΣ» σε σκηνοθεσία Γκάρι Ρος είναι ο τίτλος του αμερικάνικου θρίλερ του 2012, του πρώτου μέρους μιας τριλογίας βασισμένης στο μυθιστόρημα της Σούζαν Κόλινς «Hunger Games» και διαδραματίζεται σε ένα μέλλον που έχει ανησυχητικές ομοιότητες με το παρόν μας. Πληροφοριακά, ο ελληνικός τίτλος του δεύτερου βιβλίου της τριλογίας είναι «Φωτιά» ενώ του τρίτου «Κοτσυφόκισσα».

Αμερικάνικης παραγωγής 2012 ένα ακόμα θρίλερ της οκάς με τίτλο «TRANSIT» σκηνοθετημένο από κάποιον Αντόνιο Νεγκρέτ...

Ενώ, αρχίζει σήμερα και θα διαρκέσει έως την 28ητου τρέχοντα μήνα διοργάνωση στους χώρους της Ταινιοθήκης αφιερώματος στον Τούρκο σκηνοθέτη, ζωγράφο και συγγραφέα Ταϊφούν Πιρσελίμογλου, που φέρει τον τίτλο «Ανεμος στην Πόλη». Η Πόλη δεν είναι άλλη από την Κωνσταντινούπολη, τόπο διαμονής και κύρια πηγή έμπνευσης του καλλιτέχνη. Καθημερινά, στις 19.00 και 21.30, θα προβάλλονται στην Ταινιοθήκη οι βραβευμένες, μεγάλου μήκους, ταινίες του «Η ΠΕΡΟΥΚΑ», «ΤΟ ΠΟΥΣΙ», «ΡΙΖΑ» και «ΣΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ» καθώς και οι μικρού μήκους «Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ» και «Ο ΘΕΙΟΣ ΜΟΥ». Παράλληλα, θα λειτουργεί και έκθεση έργων ζωγραφικής του Τούρκου καλλιτέχνη. Για περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες επικοινωνήστε με την Ταινιοθήκη.


ΚΡΙΤΙΚΗ:
Τζία ΓΙΟΒΑΝΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ