Πέμπτη 22 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΞΙΚΟ
Ισχυρός σεισμός χωρίς θύματα

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.--

Ολόκληρο το Μεξικό συνεχίζει να δονείται από τις πάνω από 50 μετασεισμικές δονήσεις μετά το σεισμό των 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που «χτύπησε» τη Δευτέρα το νοτιοδυτικό Μεξικό. Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό ότι μόλις 11 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί ενώ ευρύτατες είναι οι ζημιές σε σπίτια και σε υποδομές.

Ο σεισμός σημειώθηκε σε απόσταση περίπου 200 χλμ. από το θέρετρο του Ακαπούλκο, λίγο μετά το μεσημέρι και το επίκεντρό του εντοπίσθηκε στην Πολιτεία Γκερέρο, 25 χλμ. από την πόλη Ομετεπέκ ενώ έγινε αισθητός από την πρωτεύουσα του Μεξικού έως και την πρωτεύουσα της Γουατεμάλας. Εντούτοις, δεν υπάρχει ουδεμία πληροφόρηση ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί στις νοτιοδυτικές επαρχίες κατ' εξοχήν φτωχές και υποβαθμισμένες.

Πρόκειται για τον ισχυρότερο σεισμό που έχει πλήξει το Μεξικό μετά το σεισμό μεγέθους 8,1 βαθμών του 1985 που είχε στοιχίσει τη ζωή σε δέκα χιλιάδες ανθρώπους ενώ αναλυτές υποστηρίζουν ότι πολλά έχουν αλλάξει από τότε και κυρίως η αυστηρή επιβολή των αντισεισμικών κανόνων που θεσπίστηκαν που τελικά υπήρξε σωτήρια.

Στο μεταξύ, χθες στο Μεξικό την ώρα του σεισμού πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Προέδρου Μεξικού Φελίπε Καλδερόν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζόζεφ Μπάιντεν. Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος πραγματοποιεί περιοδεία στην Κεντρική Αμερική με κυριότερο θέμα στην ατζέντα του «τον πόλεμο των ναρκωτικών», το κύριο πρόσχημα των ΗΠΑ για την επανάκτηση του ολοκληρωτικού ελέγχου στην περιοχή. Χθες ήδη μετέβη στην Ονδούρα ενώ άλλοι σταθμοί της περιοδείας του θα είναι το Ελ Σαλβαδόρ, ο Παναμάς, η Γουατεμάλα και η Κόστα Ρίκα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ