Πέμπτη 22 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΧΙΛΗ - ΠΑΤΑΓΟΝΙΑ
Διευρύνεται η αλληλεγγύη

Από τις διαδηλώσεις των εργαζομένων της Αϊσέν στη χιλιάνικη Παταγονία
Από τις διαδηλώσεις των εργαζομένων της Αϊσέν στη χιλιάνικη Παταγονία
ΣΑΝΤΙΑΓΟ.--

Με νόμους της εποχής Πινοτσέτ, για την «ασφάλεια του κράτους» προσπαθεί η κυβέρνηση του προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέρα να αντιμετωπίσει το ολοένα και διευρυνόμενο κίνημα των κατοίκων της Αϊσέν, στην Παταγονία, στο νότο της Χιλής και 1.670 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα Σαντιάγκο.

Χθες διαδηλώσεις αλληλεγγύης και στήριξης του αγώνα τους πραγματοποιήθηκαν στην πρωτεύουσα Σαντιάγο και άλλες πόλεις, διαδηλώσεις στις οποίες κάλεσε η Συνομοσπονδία Φοιτητών της Χιλής (CONFECH). Παράλληλα πολύμορφες κινητοποιήσεις αναμένονται και τις επόμενες μέρες από το λαϊκό κίνημα και ενόσω χθες όπως κατήγγειλαν οι κάτοικοι πραγματοποιήθηκε μία ακόμη διευρυμένη επιχείρηση καταστολής. Ωστόσο όπως προειδοποιούν στελέχη του λαϊκού Μετώπου που έχει σχηματιστεί, η καταστολή το μόνο που θα προκαλέσει είναι τη ριζοσπαστικοποίηση του κινήματος. Ενός κινήματος που απαιτεί λύσεις για όλα τα λαϊκά προβλήματα, από την Παιδεία, την Υγεία, τους αξιοπρεπείς μισθούς, την ακρίβεια, αλλά και για την ανυπαρξία υποδομών και οδικής σύνδεσης με την υπόλοιπη χώρα. Μία ανυπαρξία που ουσιαστικά έχει ρίξει τους κατοίκους στην ανέχεια αφού το κόστος ζωής και λόγω των κλιματολογικών συνθηκών (κοντά στο νότιο πόλο) είναι τεράστιο.

Στο μεταξύ λαϊκές οργανώσεις κατέθεσαν χθες επιστολή διαμαρτυρίας και καταγγελίες στο Κοινοβούλιο κατηγορώντας την κυβέρνηση και ειδικά τον υπουργό Εσωτερικών «για κρατική τρομοκρατία» αναφέροντας τις δολοφονικές πρακτικές των σωμάτων των καραμπινιέρων και την ενεργοποίηση χουντικών νόμων με τους οποίους διώκονται μέχρι στιγμής 22 συλληφθέντες και οι οποίοι μπορεί να καταδικαστούν για «στάση» με ποινές μέχρι και δέκα χρόνων κάθειρξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ