Πέμπτη 22 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ
Συνέχιση της δίκης Σέσελι

XAΓΗ.-- «Πολιτικά υποκινούμενη» χαρακτήρισε τη δίκη του στο Διεθνές Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία - ITCY (το δικαστήριο που έστησαν οι ιμπεριαλιστές) ο αρχηγός του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος (SRS) Βόισλαβ Σέσελι, που κατηγορείται για «εγκλήματα πολέμου» στη διάρκεια των συγκρούσεων στην Κροατία και στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Ο Σέσελι, που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του εαυτού του, σημείωσε ότι δεν υπάρχει νομική βάση για την ενοχή του και ότι η εισαγγελία του ICTY άρχισε να διεξάγει έρευνα μετά την απαγγελία του κατηγορητηρίου σε βάρος του, ώστε να το προσαρμόσει στις καταθέσεις των μαρτύρων. Υποστήριξε ότι το κατηγορητήριο απαγγέλθηκε μετά από αίτημα του τότε πρωθυπουργού της Σερβίας Ζόραν Τζίντζιτς, κάτι που έχει επιβεβαιώσει και η πρώην γενική εισαγγελέας του ICTY Κάρλα ντελ Πόντε. Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του σημείωσε ότι από τότε που παραδόθηκε οικειοθελώς στο δικαστήριο δεν έγινε ποτέ συζήτηση για άμεση έναρξη της δίκης, αλλά «τον άφησαν στην αναμονή» και ότι «από τα πρώτα χρόνια άρχισαν σε βάρος του ενός είδους ψυχολογικός και πολιτικός πόλεμος».

Ο αρχηγός του SRS κατηγόρησε τους εισαγγελείς του δικαστηρίου ότι «δεν γνωρίζουν το δίκαιο» και υποστήριξε ότι το δικαστήριο δεν είχε καμία δυνατότητα να τον νικήσει στη μάχη των νομικών επιχειρημάτων και αρχών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ