Παρασκευή 23 Μάρτη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ
Τα βάρη στην αστυνομία

Τα πυρά του κατά της αστυνομίας έστρεψε ο Παναθηναϊκός χθες στην απολογία του στην Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκα για τα θλιβερά γεγονότα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Η ΠΑΕ κατηγόρησε την αστυνομία για ανεπαρκή φύλαξη του Ολυμπιακού Σταδίου, για ανεπαρκή έλεγχο των φιλάθλων κατά την είσοδό τους και για παντελή έλλειψη σχεδιασμού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «5 χιλιάδες αστυνομικούς τους τρέχανε δεξιά-αριστερά και τους δουλεύανε 100 μπαχαλάκηδες».

Οι «πράσινοι» υποστήριξαν ότι αυτοί που προκάλεσαν τα επεισόδια δεν έχουν σχέση με τον Παναθηναϊκό, ότι οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας έμειναν αμέτοχοι και πρόκειται για μαυροφόρους - κουκουλοφόρους που εισέβαλαν χωρίς εισιτήριο στο ΟΑΚΑ. Παράλληλα, επεσήμανε ότι τα επεισόδια έγιναν στον περιβάλλοντα χώρο και όχι στον αγωνιστικό χώρο, από άτομα που δεν έχουν σχέση με τον αθλητισμό αλλά πήγαν στο ΟΑΚΑ για να κάψουν το γήπεδο και είναι οι ίδιοι που καίνε την Αθήνα και μένουν ατιμώρητοι.

Ο Παναθηναϊκός κατηγόρησε ουσιαστικά και πολιτικά πρόσωπα, όπως τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Παναγιώτη Μπιτσαξή ότι προεξόφλησε τη βαριά τιμωρία του πριν καν αξιολογήσει η Δικαιοσύνη τα στοιχεία και σε συνδυασμό με την τοποθέτηση του υπουργού Πολιτισμού, Παύλου Γερουλάνου για crash test του νέου αθλητικού νόμου, υποστήριξε ότι «αυτά λέγονται για να μπορέσουν κάποιοι να επιδείξουν ως λάφυρο τον εξοντωμένο Παναθηναϊκό στην προεκλογική περίοδο».

O Παναθηναϊκός επικαλέστηκε τα συγχαρητήρια του Ολυμπιακού, υποστηρίζοντας ότι ηθικά, οικονομικά και αγωνιστικά η ομάδα έχει ήδη τιμωρηθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ