Κυριακή 25 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Ατζέντα Εκδηλώσεων

Τάνια Τσανακλίδου - Δήμητρα Γαλάνη στο «Ζυγό»
Τάνια Τσανακλίδου - Δήμητρα Γαλάνη στο «Ζυγό»
Κυριακή (25/2)

  • Ο Τεόφιλο Σάντρε, ο πιο γνωστός σύγχρονος τραγουδοποιός και τραγουδιστής από τα Νησιά του Πράσινου Ακρωτηρίου - έχει υπογράψει μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Σεζάρια Εβόρα - παρουσιάζει με το γκρουπ του τα πιο γλυκά μπλουζ της πατρίδας του, στο «Χαφ Νοτ» (Τριβωνιανού 17, Μετς).

Δευτέρα (26/2)

  • Τη μουσική παράδοση της οικογένειας ακολουθεί η Μαρία Ρεμπούτσικα, καθώς εκτός από σολίστ βιολιού στην Ορχήστρα της ΕΡΤ έχει γράψει τραγούδια, τα οποία και ερμηνεύει. Δικά της και άλλα τραγούδια παρουσιάζει στο «Μπαράκι του Βασίλη» (Διδότου 3, Κολωνάκι), μαζί με την Ειρήνη Δασκαλάκη.

Τρίτη (27/2)

  • Την καινούρια δουλιά της παρουσιάζει (8μ.μ.) στην γκαλερί «7» (Ζαλοκώστα 7), η ζωγράφος και χαράκτρια Λιάνα Παπαϊωάννου. Θέμα της έκθεσης είναι: «Τοπία και αντικείμενα σε μαύρο φόντο». Πρόκειται για έργα ζωγραφικής (μικρών και μεγάλων διαστάσεων), τα οποία φιλοτεχνήθηκαν την τελευταία διετία.
  • Πρεμιέρα, στο θέατρο «Θησείον» (Τουρναβίτου 7, Ψυρρή, τηλ. 3255444), του έργου «Κοσμικό γεγονός» του Νηλ Λαμπιούτ, που ανεβαίνει σε μετάφραση Χριστίνας Μπάμπου - Παγκουρέλη, σκηνοθεσία Μαρίας Σάββα, σκηνικά και μουσική επιμέλεια Αντρέα Βούσουρα. Παίζουν: Στάθης Γράψας, Μαρία Μαλταμπέ, Μαρία Σάββα και Πέτρος Σταθακόπουλος.
  • Στην αίθουσα τέχνης «έκφραση» (Μεταξά και Φοίβης 11, Γλυφάδα), εγκαινιάζεται έκθεση έργων της Ειρήνης Γκόνου. Η γλύπτρια χρησιμοποιεί ταπεινά φυσικά υλικά, όπως σκουριασμένα σίδερα, πέτρες, σκοινιά και σπάγκους, παλιά υφάσματα, ξύλα ποτισμένα από την αλμύρα της θάλασσας με τα οποία «ντύνει» τα γλυπτά της, συνήθως γυναικεία κεφάλια.

«Αμπέλι ΙΙ» έργο της Λιάνας Παπαϊωάννου
«Αμπέλι ΙΙ» έργο της Λιάνας Παπαϊωάννου
Τετάρτη (28/2)

  • Συνεχίζεται με επιτυχία στην γκαλερί «Ζουμπουλάκη» στην οδό Κριεζώτου, η έκθεση έργων του Γιάννη Ζήκα. Τα λυρικά στοιχεία της έκφρασης της Ελληνιστικής ζωγραφικής, ο λατρευτικός χαρακτήρας της Βυζαντινής Τέχνης και τα λαϊκά στοιχεία που κρατούν τη συγκίνηση απλή και ατόφια, είναι τα κύρια στοιχεία της παρουσιαζόμενης δουλιάς.

Πέμπτη (1/3)

  • Η Ελευθερία Αρβανιτάκη τραγουδά στο «Διογένης στούντιο» (Συγγρού 259). Μαζί της η Ελένη Πέτα και το συγκρότημα κρουστών «Κρόταλα».
  • Ο Παντελής Θαλασσινός συνεχίζει τα μουσικά του «ταξίδια» στη «Μυροβόλο» (Φιλελλήνων 15, Σύνταγμα). Μαζί του οι Κατερίνα Παπαδοπούλου, Πάνος Ρεντίφης και Ειρήνη Χαρίδου.
  • Στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων με τίτλο «Προσεγγίζοντας τον Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ» οι πιανίστες Ούβε Μάτσκε και Μαρία Μοσχίδου πραγματοποιούν στις 8.30μ.μ., ρεσιτάλ στο Ινστιτούτο Γκαίτε (Ομήρου 14-16).
  • «Η κριτική στην Ελλάδα, θεωρία και πράξη» είναι το θέμα του διημέρου που διοργανώνει η Εταιρεία Σπουδών Νεοελληνικού Πολιτισμού και Γενικής Παιδείας της Σχολής Μωραΐτη και πραγματοποιείται σήμερα και αύριο (7μ.μ.) στην πλατεία Παναθηναϊκού Σταδίου 5, στο Καλλιμάρμαρο. Την πρώτη μέρα θα μιλήσουν οι: Κ. Ψυχοπαίδης, Χ. Λάζος, Π. Μπουκάλας, Δ. Δασκαλόπουλος. Αύριο θα μιλήσουν οι: Ν. Μπακουνάκης, Π. Τουρνικιώτης, Ν. Χατζηνικολάου, Γ. Βαρβέρης, Λ. Τσιριμώκου. Είσοδος ελεύθερη.

«Ο καλύτερός μου φίλος» του Λάκη Λαζόπουλου
«Ο καλύτερός μου φίλος» του Λάκη Λαζόπουλου
Παρασκευή (2/3)

  • Εγκαινιάζεται στην αίθουσα τέχνης «Αστρολάβος Πειραιά» (Ανδρούτσου 140, Πειραιάς), έκθεση ζωγραφικής της Δήμητρας Μαρούδα. Είναι η τέταρτη ατομική έκθεση έργων της ζωγράφου και περιλαμβάνει κυρίως μεγάλα έργα (λάδια και ακριλικά σε μουσαμά) στα οποία πρωταγωνιστεί η ανθρώπινη φιγούρα.
  • «... Εδώ η μουσική ακούγεται» τιτλοφορείται το πρόγραμμα που παρουσιάζουν στο «Ζυγό», μέχρι τις 17 Μαρτίου, οι Δήμητρα Γαλάνη, Τάνια Τσανακλίδου και Δημήτρης Υφαντής.
  • Στην «Πανσέληνο» (Αδριανού 101, Πλάκα), οι λαϊκές «διαδρομές» συνεχίζονται από τους Γεράσιμο Ανδρεάτο, Λένα Αλκαίου, Δημήτρη Λογαρά και Νόνη Βουδούρη.
  • Πρεμιέρα της ταινίας «Ο καλύτερός μου φίλος», σε σενάριο Λάκη Λαζόπουλου, σκηνοθεσία Λάκη Λαζόπουλου και Γιώργου Λάνθιμου. Παίζουν: Λάκης Λαζόπουλος, Αντώνης Καφετζόπουλος, Βέρα Κρούσκα, Σμαράγδα Καρύδη, Μαρία Καβογιάννη, Καίτη Κωνσταντίνου, Ελισάβετ Μουτάφη, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Δημήτρης Τζουμάκης, Γεράσιμος Γεννατάς, Ευδοκία Στατήρη. Στο ρόλο του ταξιτζή ο Σπύρος Καλογήρου και στο ρόλο της μητέρας η Ευαγγελία Σαμιωτάκη.
  • Μια ιδιαίτερη μουσική παράσταση με τίτλο «Ονειρο στο κύμα» παρουσιάζει ο Νίκος Γράψας στο «Τσάι στη Σαχάρα» (Λαοδικείας 18), σήμερα και αύριο (10.30μμ). Το γνωστό διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «ντύνεται» με ήχους ανώνυμων λαϊκών τραγουδιών από το Β. Αιγαίο και την Κωνσταντινούπολη, αλλά και μελωδίες έντεχνης μουσικής ανατολικού ύφους. Αφήγηση: Σπύρος Παυλάκης.
  • Μουσική δωματίου, στο «Ατενέουμ» (Αδριανού 3) με τους Δημήτρη Τραυλό (βιολοντσέλο) και Ελενα Λαζαρέτου (πιάνο).

Σάββατο (3/3)

  • Είκοσι περίπου έργα του ζωγράφου Ηλία Χαρίση, παρουσιάζονται αυτές τις μέρες στην γκαλερί «Χρυσόθεμις» (25ης Μαρτίου 20, Χαλάνδρι). Πρόκειται για μία σειρά πρόσφατων δημιουργιών, στις οποίες κυριαρχεί η ανθρώπινη μορφή.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ