Τρίτη 27 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
Απειλές προς το Ιράν

ΝΤΟΥΣΑΝΜΠΕ - ΣΕΟΥΛ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

«Υπάρχει ακόμη χρόνος για διπλωματική επίλυση του ζητήματος του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος αλλά εξαντλείται». Αυτό υποστήριξε από τη Σεούλ, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο για την Πυρηνική Ασφάλεια, ο Αμερικανός Πρόεδρος. Στο Ισραήλ, πάντως, όπου η κυβέρνηση πιέζει διαρκώς για κλιμάκωση σε βάρος του Ιράν, νέα δημοσκόπηση αναδεικνύει ορισμένα αντιφατικά στοιχεία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Χααρέτζ», δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για το Ινστιτούτο Δημόσιων Υποθέσεων της Ιερουσαλήμ δείχνει ότι το 65% των εβραίων Ισραηλινών εκτιμά πως μια στρατιωτική επίθεση κατά του Ιράν θα είναι λιγότερο επικίνδυνη από ένα Ιράν με πυρηνικό όπλο. Το 60% πιστεύει ότι ένα στρατιωτικό πλήγμα θα αναχαιτίσει την πορεία του Ιράν προς την απόκτηση πυρηνικού όπλου αλλά μόνο το 41% τάσσεται υπέρ μιας ισραηλινής στρατιωτικής επίθεσης ενώ το 39% τάσσεται ενάντια. Το Σάββατο, πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ μεγάλη διαδήλωση, με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων, ενάντια στην πραγματοποίηση επίθεσης κατά του Ιράν.

Από την άλλη, ο Ιρανός Πρόεδρος σε ομιλία του σε σύνοδο για την κατάσταση στο Αφγανιστάν, που πραγματοποιείται στο Τατζικιστάν, τόνισε ότι «οι ΗΠΑ δεν μπορούν να υπαγορεύουν πολιτική στον κόσμο», λέγοντας ότι πλέον είναι εμφανές ότι η δήθεν αντιμετώπιση της τρομοκρατίας που έφερε τον αμερικανικό στρατό στο Αφγανιστάν, χρησιμοποιείται για να «περικυκλωθούν Κίνα, Ρωσία, Ινδία και άλλοι». Κατά την ομιλία του αποχώρησε από την αίθουσα η αμερικανική αντιπροσωπεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ