Τρίτη 27 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Νέες επιθέσεις

ΚΑΜΠΟΥΛ, ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Δύο ΝΑΤΟικοί κατοχικοί στρατιώτες από τη Βρετανία σκοτώθηκαν από φερόμενο ως Αφγανό στρατιώτη στη Χελμάντ του Αφγανιστάν. Σύμφωνα με τις αφγανικές δυνάμεις, το επεισόδιο σημειώθηκε σε στρατόπεδο της Ομάδας Περιφερειακής Ανάπτυξης της επαρχίας Χελμάντ που βρίσκεται υπό αμερικανικό έλεγχο, ενώ οι κατοχικές δυνάμεις ανταπέδωσαν τα πυρά, σκοτώνοντας το δράστη. Ακόμα οκτώ Αφγανοί αστυνομικοί και ένας κατοχικός ΝΑΤΟικός στρατιώτης έχασαν τη ζωή τους σε έκρηξη αυτοσχέδιας νάρκης στην επαρχία Κανταχάρ.

Οσον αφορά τον Ρόμπερτ Μπέιλς, που κατηγορείται για τη σφαγή των 17 Αφγανών αμάχων στην Κανταχάρ, πληροφορίες αναφέρουν ότι το κατηγορητήριο εναντίον του θα αφορά 17 δολοφονίες, ενώ η υπεράσπιση επιμένει ότι δεν έχουν βρεθεί τα δακτυλικά αποτυπώματα του κατηγορούμενου ούτε βιολογικό υλικό του, «άρα δυσχεραίνεται η προσπάθεια της κατηγορούσας αρχής». Αφγανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι στις οικογένειες των θυμάτων δόθηκε οικονομική αποζημίωση.

Στο Πακιστάν, ακόμα πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν τις προηγούμενες μέρες σε επίθεση αυτοκτονίας μπροστά από τζαμί στις περιοχές των φυλών, ενώ οι Ταλιμπάν απειλούν ότι αν η κυβέρνηση του Ισλαμαμπάντ επιτρέψει εκ νέου τον ανεφοδιασμό των ΝΑΤΟικών μέσω πακιστανικού εδάφους θα επιτεθούν σε βουλευτές της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ