Πέμπτη 29 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Πράσινη» θεωρία των άκρων...

Δεν ήρθαν για να παράσχουν μόνο χείρα βοηθείας στους ομοϊδεάτες τους «Οικολόγους Πράσινους» ενόψει των εκλογών. Ηρθαν για να απευθύνουν και συστάσεις στον ελληνικό λαό, επαναλαμβάνοντας τους εκβιασμούς των ευρωενωσιακών αξιωματούχων αλλά και των αστικών κομμάτων και επιτελείων στην Ελλάδα. Ο λόγος για τους συμπροέδρους των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο, του γνωστού και μη εξαιρετέου Ντανιέλ Κον Μπεντίτ και της Ρεμπέκα Χαρμς.

Και τι μας είπε ο κ. Κον Μπεντίτ; Απολαύστε τον: «Πιστεύουμε ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι μπορούν να συμβάλουν στη δημιουργία μιας νέας Ελλάδας που τόσο έχετε ανάγκη. Πρέπει να μπουν στο Κοινοβούλιο για να διαμορφώσουν μία άλλη πολιτική που θα βασίζεται στο διάλογο, τις συνεργασίες και κυρίως τις προτάσεις. Τα ακραία κόμματα δεξιάς και αριστεράς που μένουν μόνο στο "όχι" δεν μπορούν να επιδράσουν δημιουργικά στον απαραίτητο μετασχηματισμό της κοινωνίας».

Ηρθαν, δηλαδή, για να προπαγανδίσουν τη «θεωρία των άκρων», που τελευταία γνωρίζει δόξες στη χώρα μας και στοχεύει στην τρομοκρατία, στη χειραγώγηση και υποταγή του λαού στην αστική πολιτική. Μιλώντας για τις δυνάμεις που μένουν στο «όχι», στηρίζει αναφανδόν την πολιτική του κεφαλαίου. Γι' αυτό τάσσεται υπέρ των δυνάμεων που συγκλίνουν στο «ναι» υπέρ της στρατηγικής που εκφράζει σήμερα τις ανάγκες των μονοπωλίων. Σ' αυτές εντάσσει και τους «Οικολόγους - Πράσινους», ως δύναμη που υπερασπίζεται το σύστημα, άρα ελάχιστα έως καθόλου διαφέρει από άλλες αστικές πολιτικές δυνάμεις που πίνουν νερό στο όνομα του ευρωμονόδρομου. Είναι, δηλαδή, δύναμη του «όχι» σε ό,τι αφορά στα δικαιώματα του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ