Πέμπτη 29 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και εκβιασμοί στις λαϊκές συνειδήσεις

Ας αφήσουν τη ρητορεία περί άκρων, τους ωμούς εκβιασμούς στις εργατικές λαϊκές συνειδήσεις. Ο ελληνικός λαός ξέρει να ξεχωρίζει την ήρα απ' το στάρι. Ξέρει ποιες δυνάμεις υπηρετούν με τις θέσεις και τις προτάσεις τους τα μονοπώλια και ποια δύναμη υπηρετεί αταλάντευτα για περισσότερες από εννιά δεκαετίες τα δικά του συμφέροντα και δίκια.

Και για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ως προς το τι πρεσβεύουν οι κύριοι αυτοί, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν υπερασπίστηκαν την ΕΕ και την περαιτέρω ισχυροποίησή της μέσω της πολιτικής ενοποίησης, άφησαν παντελώς στο απυρόβλητο την εξουσία του κεφαλαίου που ευθύνεται για την κρίση, προβάλλοντας σαν αντίδοτο φληναφήματα περί άλλων προσανατολισμών με «ηθική και ευαισθησία» και υπέδειξαν σαν διέξοδο απ' την κρίση την καπιταλιστική ανάπτυξη που τη γέννησε, αφού, όπως ειπώθηκε, «είναι ανάγκη να αναπτύξουμε προγράμματα επενδύσεων και να δώσουμε ώθηση προς την υλοποίηση πράσινων ιδεών που θα αξιοποιήσουν συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας όπως η αγροτική της παραγωγή»!

Περισσότερη ΕΕ λοιπόν, μεγαλύτερη καπιταλιστική ανάπτυξη, άρα μεγαλύτερα κέρδη για τα μονοπώλια, με το λαό ριγμένο στο καναβάτσο και με μισθούς πείνας. Βλέπετε, η «ευαισθησία» τους και ο «σεβασμός» τους στο περιβάλλον τελειώνουν εκεί όπου αρχίζει το «δικαίωμα» των κεφαλαιοκρατών να ποδοπατάνε εργαζόμενους και δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ