Παρασκευή 30 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Παρέμβαση για τα δάνεια που πνίγουν τους εργαζόμενους

Παρέμβαση έκανε χτες το μεσημέρι το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής στη διοίκηση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ) καθώς χιλιάδες εργαζόμενοι πνίγονται κυριολεκτικά από τα τραπεζικά δάνεια.

Στη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι του Συνδικάτου με τον αντιπρόεδρο του ΤΠΔ, Ι. Παπανίκα, τόνισαν ότι η αδυναμία αποπληρωμής των δανείων από τα λαϊκά στρώματα οφείλεται στη δραστική συρρίκνωση των εισοδημάτων τους, αποτέλεσμα της κρίσης και της πολιτικής συρρίκνωσης των εισοδημάτων των εργαζομένων. Οφείλεται, ακόμα, στη φοροαφαίμαξη των εργαζομένων, στη μετατόπιση του συνόλου σχεδόν της φορολογίας στις πλάτες τους. Τα μέτρα αυτά είναι η ουσία της πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ - πλουτοκρατίας για την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλιακών ομίλων.

Στη συνέχεια πρόβαλαν αιτήματα με στόχο την προστασία και την ανακούφιση των εργαζομένων όπως: Η διαγραφή των χρεών από τόκους. Η μείωση κατά 50% όλων των δανείων. Η αναστολή πληρωμής τους για τα επόμενα χρόνια για ανέργους και εργαζόμενους με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω από 50.000 ευρώ για τετραμελή οικογένεια. Η διαγραφή των δανείων που αφορούν στην απόκτηση πρώτης κατοικίας των λαϊκών οικογενειών που αδυνατούν να πληρώσουν και βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας. Το πάγωμα των δανείων για όσο διαρκεί η κρίση με παράλληλη διαγραφή τόκων και πανωτοκίων.

Από τη μεριά του ο αντιπρόεδρος ανέφερε πως ένα κομμάτι των δανείων των εργαζομένων έχει παραχωρηθεί στη Morgan και αυτή με τη σειρά της τα έχει μοιράσει σε άλλες τράπεζες. Και ότι η μόνη «διευκόλυνση» που αναμένεται να γίνει στους δανειολήπτες είναι να μην παρακρατείται πάνω από το 30% του μισθού τους για την αποπληρωμή των δανείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ