Πέμπτη 5 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Εναρξη της «εκστρατείας εξαπάτησης» από τον Ομπάμα

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ.--

Οι Ρεπουμπλικανοί αποσκοπούν στην «αρνητική μεταμόρφωση» της Αμερικής και στην «τιμωρία» της μεσαίας τάξης διακήρυξε έξαλλος ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, επιτιθέμενος στο οικονομικό πρόγραμμα των Ρεπουμπλικανών, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε φόρουμ που οργάνωσε το πρακτορείο Associated Press. Ενα φόρουμ που σήμανε την έναρξη της εκστρατείας εξαπάτησης επτά μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου. Μία εκστρατεία εξαπάτησης που είναι η μοναδική επιλογή του Προέδρου Ομπάμα, για να επιτύχει την επανεκλογή του.

Ενα από τα βασικά στοιχεία της εκστρατείας είναι και ο ισχυρισμός ότι «οι παλιές καλές ημέρες της μεσαίας τάξης και της ευημερίας μπορεί να επιστρέψουν» στη δεύτερη θητεία του... Και επιτίθεται στους Ρεπουμπλικανούς λέγοντας ότι «υπό το πρόσχημα ότι θέλουν να μειώσουν το έλλειμμα, επιδιώκουν να επιβάλουν μια ριζική μεταμόρφωση της χώρας μας. Πρόκειται, ούτε λίγο ούτε πολύ, για κοινωνικό δαρβινισμό», δήλωσε ο Ομπάμα. Μύδρους εξαπέλυσε και για το οικονομικό πρόγραμμα του υποψήφιου για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, Πολ Ράιαν, που έχει και τη στήριξη του επικρατέστερου για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών Μιτ Ρόμνεϊ, το οποίο προτείνει αλλαγές στην κοινωνική ασφάλιση για τους ηλικιωμένους, μείωση της φορολόγησης των εταιρειών και επαναφορά του φόρου εισοδήματος για τους πλούσιους στο 25%, το ανώτερο. «Η επίθεση σε όσα χρειαζόμαστε για να οικοδομήσουμε την οικονομία μακροπρόθεσμα - όπως την εκπαίδευση, την έρευνα και την ανάπτυξη - θα ήταν μια συνταγή για να οδηγηθούμε στην παρακμή», πρόσθεσε ο Ομπάμα, καταλήγοντας ότι «το μέλλον της μεσαίας τάξης βρίσκεται σε κρίσιμο στάδιο» και ότι η επιλογή ανάμεσα στις πολιτικές των δύο κομμάτων δεν ήταν ποτέ «τόσο ξεκάθαρη».

Ωστόσο, πρόκειται για δημαγωγία. Τρεις μόνο, χαρακτηριστικές αποδείξεις: στη λεγόμενη μεταρρύθμιση του συστήματος Υγείας που προώθησε με «διακομματική συναίνεσης» ωθεί ακόμη περισσότερους εργαζόμενους στην ιδιωτική ασφάλιση και μάλιστα υποχρεωτικά, στην Παιδεία από κοινού με τις πολιτειακές κυβερνήσεις Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων επέβαλλαν ουσιαστικά την εξάρθρωση της δημόσιας Παιδείας σε όλες τις βαθμίδες, η λεγόμενη διάσωση και αναδιάρθρωση της αυτοκινητοβιομηχανίας έφερε εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού στα ταμεία των μονοπωλίων, μείωση αποδοχών και αποψίλωση δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ