Σάββατο 7 Απρίλη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Κεντράρει στη μετεκλογική κλιμάκωση των μέτρων

Την επόμενη βδομάδα αναμένεται να οριστικοποιηθεί η ακριβής ημερομηνία των εκλογών

Κριτήριο ψήφου πρέπει να αποτελέσει το δίλημμα: Με τα μονοπώλια ή με το λαό; Πανίσχυρο ΚΚΕ για να χάσουν τον ύπνο τους τα κόμματα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας
Κριτήριο ψήφου πρέπει να αποτελέσει το δίλημμα: Με τα μονοπώλια ή με το λαό; Πανίσχυρο ΚΚΕ για να χάσουν τον ύπνο τους τα κόμματα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας
Μέσα στην επόμενη βδομάδα αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός την ημερομηνία της διεξαγωγής των εκλογών, όπως διέρρεαν χτες κυβερνητικά στελέχη. Την επόμενη Τρίτη κλείνει η Βουλή για τα Πάσχα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα συγκαλέσει την Τετάρτη το Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, για να του ανακοινώσει τη διάλυση της Βουλής και να προκηρυχθούν εκλογές.

Με φόντο τις κάλπες, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ προετοιμάζουν το έδαφος για μετεκλογική συνεργασία στη βάση της κοινής τους στρατηγικής και της εφαρμογής των μέτρων του μνημονίου. «Το 2012 θα είναι μια δύσκολη χρονιά. Πρέπει να επιτύχουμε τη δημοσιονομική εξυγίανση και να πραγματοποιήσουμε τις αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ώστε να δημιουργήσουμε μια σύγχρονη και ανταγωνιστική οικονομία», τόνισε από την Κύπρο ο Λ. Παπαδήμος, αναγγέλλοντας μετεκλογική κλιμάκωση ενάντια στα λαϊκά στρώματα, αν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν πάθουν στραπάτσο.

«Οι εκλογές θα προκηρυχθούν πιθανότατα για τις 6 Μαΐου ή λίγο αργότερα. Πάντως Σάββατο κοντή γιορτή», ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Γιαννίτσης. Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Επικρατείας Γ. Σταυρόπουλος, με συνέντευξη του στο «Real FM», τόνισε ότι «δεν τίθεται θέμα αναβολής των εκλογών».

Τα σενάρια για πιθανή μετάθεση της ημερομηνίας των εκλογών, πυροδότησε η προχτεσινή δήλωση από την Κύπρο του Λ. Παπαδήμου ότι «η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα έχει πραγματοποιηθεί έως τις 20 Απριλίου». Ωστόσο, συνεργάτες του σημείωναν ότι το «πρόγραμμα της ανακεφαλοποίησης» θα προχωρήσει με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και δε θα χρειαστεί έγκριση από τη Βουλή.

Απαντώντας στα σενάρια για μετάθεση της ημερομηνίας των εκλογών ο Γ. Σταυρόπουλος ανέφερε: «Δεν είπαμε ποτέ για ημερομηνία εκλογών. Αυτό είναι ένα λεπτό ζήτημα το οποίο συναρτάται με τις αρμοδιότητες του προέδρου της Δημοκρατίας. Η ημερομηνία των εκλογών θα ανακοινωθεί μετά από τη συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός με τον Κάρολο Παπούλια».

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας, με συνέντευξη του στο «ΣΚΑΪ», μίλησε για εκλογές στις 6 Μάη. Ο ίδιος έκλεισε το μάτι και στη ΔΗ.ΜΑΡ για κυβερνητική συνεργασία και σημείωσε: «Η κυβέρνηση θα προκύψει κατά την άποψή μου με ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ το οποίο θα επιδιώξει προγραμματικές συγκλίσεις και κυβερνητική σύμπραξη με άλλα κόμματα που κινούνται σε συγγενείς χώρους, όπως είναι η ΔΗΜΑΡ, ή άλλα σχήματα που μπορεί να προκύψουν».

Την ανάγκη ενός ισχυρού αστικού μετώπου για την εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων του μνημονίου και για το χτύπημα του λαϊκού κινήματος, πρόταξε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου. «Οι αποφάσεις που πρέπει να παρθούν, οι συγκρούσεις που πρέπει να γίνουν, είναι τόσο μεγάλες που ένα κόμμα μόνο του δεν το αντέχει», δήλωσε ο υπουργός του μαύρου μετώπου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνάντηση Παπαδήμου - Παπούλια (2012-05-12 00:00:00.0)
Μπαράζ αντιλαϊκών νομοσχεδίων πριν και μετά τις εκλογές (2012-03-15 00:00:00.0)
Αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα το τσάκισμα του λαού (2012-01-14 00:00:00.0)
Με διαχειριστικές αντεγκλήσεις συμπλέουν αντιλαϊκά (2011-12-23 00:00:00.0)
Αποστολή της η επόμενη φουρνιά των μέτρων (2011-12-15 00:00:00.0)
Εκλογές μέχρι 25 Αυγούστου (2000-05-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ