Σάββατο 7 Απρίλη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ ισχυρό η μόνη λύση για το λαό

Περιοδεία του Νίκου Σοφιανού, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικού συμβούλου Αθήνας σε υπηρεσίες του δήμου

Απέναντι στη στόχευση ΕΕ - μεγάλου κεφαλαίου και συμμάχων τους από τις εκλογές να προκύψει συγκυβέρνηση που θα υλοποιήσει προαποφασισμένα νέα αντεργατικά μέτρα, ο λαός μόνο το ΚΚΕ μπορεί να εμπιστευτεί ότι θα αντιταχθεί. Μπρος και στο μεταγραφικό παζάρι βουλευτών που μετακινούνται από το ένα αστικό κόμμα στο άλλο, μπρος στο στήσιμο και νέων κομμάτων - αναχωμάτων, η μόνη πραγματική λύση για το λαό, σύμφωνη με τα συμφέροντά του, είναι ένα ισχυρό ΚΚΕ, για αναχαίτιση της αντεργατικής πολιτικής σε ρήξη με τα μονοπώλια.

Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων χτες ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», περιοδεύοντας σε διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου Αθήνας στη Λιοσίων. Στις συζητήσεις με τους εργαζόμενους έντονος ήταν ο προβληματισμός τους για τα όσα περνούν (μείωση εισοδήματος, αύξηση φόρων, εμπορευματοποίηση υπηρεσιών κλπ.), όπως και η διάθεσή τους να παλέψουν ώστε η κατάσταση να αλλάξει σε όφελος του λαού. Συνδέουν τα προβλήματα που βιώνουν και από την εκλεγμένη με στήριξη ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ/Οικολόγων δημοτική αρχή, με την πολιτική της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου. Ο Ν. Σοφιανός κάλεσε τους εργαζόμενους να μην αυτοκτονήσουν πολιτικά, να καταδικάσουν τη βάρβαρη πολιτική του ευρωμονόδρομου, τα κόμματα που τσάκισαν τη ζωή τους. Κάλεσε σε συμπόρευση με το ΚΚΕ για ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.

Αργότερα, το μεσημέρι, ο Ν. Σοφιανός μίλησε σε συγκέντρωση εργαζομένων στα κεντρικά της Δημοτικής Αστυνομίας. Απευθυνόμενος σε εργαζόμενους του Δήμου, δημοτικής υπηρεσίας, αναφέρθηκε και στα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Στην ανεξέλεγκτη δράση των κυκλωμάτων με την οποία βρίσκονται αντιμέτωποι καθημερινά, και τους κάλεσε να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα για τις πολιτικές που χρόνια ολόκληρα εξέθρεψαν αυτά τα κυκλώματα, τα άφησαν ανεξέλεγκτα να θησαυρίζουν, στοίβαξαν χιλιάδες μετανάστες σε συγκεκριμένες γειτονιές της Αθήνας απαξιώνοντάς τες παραπέρα, τους εκμεταλλεύτηκαν, και τώρα, προεκλογικά, στέλνουν και τη δημοτική αστυνομία να βγάλει το φίδι από την τρύπα.

Εξάλλου, προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Ν. Σοφιανός κατήγγειλε την κατάρρευση των κοινωνικών υποδομών του δήμου: Τις δρομολογημένες συγχωνεύσεις, καταργήσεις, κλείσιμο πολλών παιδικών σταθμών με διάφορα προσχήματα. Το γεγονός ότι το Δημοτικό Βρεφοκομείο δεν μπορεί πλέον να καλύψει τα αυξανόμενα αιτήματα σίτισης υποσιτισμένων μαθητών κι ότι πρέπει άμεσα να βρεθεί τρόπος να καλυφτεί η ανάγκη αυτή. Την κατάργηση μιας περιόδου φιλοξενίας στις παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου όπως αποφάσισε η δημοτική αρχή, με αποτέλεσμα πάνω από 500 παιδάκια να μείνουν αυτό το καλοκαίρι εκτός. Την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα δημοτικά ιατρεία, εγκαταλειμμένα, δίχως αναλώσιμα, ενώ μπορούν να παρέχουν κρίσιμες υπηρεσίες σε χιλιάδες ανασφάλιστους, χαμηλοσυνταξιούχους, άνεργους. Ζήτησε ανασφάλιστοι, άποροι και μετανάστες να εξετάζονται στα δημοτικά ιατρεία, να έχουν πρόσβαση στο κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου. Επίσης, ζήτησε το Δημοτικό Συμβούλιο να αντιταχθεί στο προωθούμενο από την κυβέρνηση κλείσιμο του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων, να ασχοληθεί με τους επί 19 μήνες απλήρωτους εργαζόμενους του Γηροκομείου Αθηνών, άμεσα ο Δήμος να ορίσει επίτροπο στο ίδρυμα. Οντως χθες το ΔΣ όρισε επίτροπο.

Την ερχόμενη βδομάδα ο Νίκος Σοφιανός προγραμματίζεται να περιοδεύσει: Την Τρίτη 10 Απρίλη στις 6 π.μ. στις τεχνικές υπηρεσίες και στην οδοποιία του Δήμου (Αγίας Αννης). Την Τετάρτη 11 Απρίλη στις 9.30 π.μ. στις υπηρεσίες του Δημαρχείου (Αθηνάς). Στις 11.30 π.μ. στις υπηρεσίες του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αθήνας (Ακαδημίας 50).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να βάλουμε φραγμό στην πορεία συρρίκνωσης βασικών λειτουργιών του δήμου (2019-03-22 00:00:00.0)
Μόνη λύση να νομοθετήσει η κυβέρνηση για μονιμοποίηση των συμβασιούχων (2017-06-23 00:00:00.0)
Οι επαγγελματίες να πάρουν θέση απέναντι στην εχθρική πολιτική Δήμου - κυβέρνησης - ΕΕ (2014-04-02 00:00:00.0)
«Οχι» στην ιδιωτικοποίηση της Διεύθυνσης Καθαριότητας (2014-01-17 00:00:00.0)
Ο λαός με τον αγώνα του να αποτρέψει τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς (2011-06-21 00:00:00.0)
Να δυναμώσουν οι αγώνες των εργαζομένων (2010-11-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ