Σάββατο 7 Απρίλη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... για τη διαχείριση της εξουσίας των αστών

Παράδοση που δεν απαρνιέται, παρότι ο βίος και η πολιτεία και της γαλλικής σοσιαλδημοκρατίας αποδεικνύουν περίτρανα ότι διόλου δε διαφοροποιείται απ' τη «δεξιά» ως δύναμη που εκπροσωπεί τα μονοπώλια.

Προ ολίγων ημερών, η Ρ. Δούρου στέλεχος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δήλωνε: «Ενα καλό τελικό αποτέλεσμα λοιπόν του Μελανσόν θα του δώσει τη δυνατότητα να ασκήσει αποτελεσματικότερη πίεση προς τον Ολάντ, για πιο αριστερή στάση (...) αν επαληθευθούν στην κάλπη οι δημοσκοπήσεις, αποδεικνύει πως η ενότητα μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα - μαθήματα που στη χώρα μας δεν τα έχουν πάρει ούτε το ΚΚΕ ούτε η ΔΗΜΑΡ».

Το μόνο μάθημα που θα παραδώσει ένα καλό αποτέλεσμα του Μελανσόν θα είναι επανάληψη του επιζήμιου ρόλου του οπορτουνισμού κι εδώ και στη Γαλλία. Οι Γάλλοι οπορτουνιστές θα ασκήσουν τόση πίεση στη σοσιαλδημοκρατία όση πίεση υποσχόταν να ασκήσει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές του 2009. Οταν δημαγωγούσε ότι το ΠΑΣΟΚ «λέει θετικά πράγματα» και ότι ένας ενισχυμένος ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή θα ήταν δύναμη «ελέγχου για την τήρησή τους», που θα «κρατούσε τα μπόσικα»! Και το 2002 τα ίδια έλεγαν και μετά όλοι μαζί ψήφιζαν Σιράκ, το δεξιό για να μην εκλεγεί ο ακροδεξιός Λεπέν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ