Σάββατο 7 Απρίλη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

ΦΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΝΟΗ; «Νέα φορολογικά βάρη στα ακίνητα (...) Θεωρούν ότι πρέπει να επιβληθεί φόρος σε ανύπαρκτα εισοδήματα, τα οποία, ωστόσο, η Εφορία θεωρεί ότι "αποκτούν" όσοι φορολογούμενοι διαμένουν σε δικά τους σπίτια (ιδιοκατοικούν) (...) εκατομμύρια Ελληνες πολίτες που διαμένουν σε δικά τους σπίτια θα φορολογηθούν με συντελεστές από 10% έως 45% για ανύπαρκτα, ουσιαστικά, εισοδήματα» (το θέμα στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Η ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΟΠΤΙΚΗ: «Οπως εξηγεί ο επί των Οικονομικών υπουργός της Ανγκελα Μέρκελ, "οι Ελληνες (...) καλούνται να υποστούν θυσίες, να πληρώσουν αυξημένους φόρους, να κλείσουν υπηρεσίες και οργανισμούς, να πληρώνονται με μισθούς μειωμένους έως και κατά 20%. Το πρόγραμμα σταθεροποίησης προβλέπει ακόμα και την απόλυση 150.000 δημοσίων υπαλλήλων". Αφήνει μάλιστα αιχμές πως μια αποτυχία στην ελληνική διάσωση θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο και την προσπάθεια σταθεροποίησης της αμερικανικής οικονομίας» (από τις δηλώσεις Σόιμπλε/ ΕΘΝΟΣ).

Η ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ: «Οι Ελληνες εφαρμόζουν μια Ατζέντα 2010 (το γερμανικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα), αλλά σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα και απαιτούνται κάποια χρόνια για να αποδώσει καρπούς» (από τις δηλώσεις Σρέντερ / ΕΘΝΟΣ).

ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΔΟΛΑΡΙΟ: «Ο παγκόσμιος δείκτης τιμών τροφίμων αυξήθηκε τον Μάρτιο, για τρίτο συνεχόμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (Food and Agriculture Organization, FAO) των Ηνωμένων Εθνών(...) Οι υψηλές τιμές των τροφίμων, μαζί με τις υψηλές τιμές του πετρελαίου και άλλων πρώτων υλών, εντείνουν τις πληθωριστικές πιέσεις. Ο πληθωρισμός σε ετήσια βάση στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 2,6% τον Μάρτιο, παρά τη φθίνουσα οικονομική δραστηριότητα στην περιοχή» (το θέμα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ