Τρίτη 10 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Υπόμνημα στήριξης στον αγώνα των χαλυβουργών

Κοινό υπόμνημα προς το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κατέθεσαν πέντε Εργατικά Κέντρα της Αττικής (Ελευσίνας, Αθήνας, Πειραιά, Λαυρίου, Μεγάρων), στο οποίο καταγγέλλουν την εργοδοσία της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», αλλά και την κυβέρνηση για τη στάση της και δηλώνουν τη στήριξη στον αγώνα των χαλυβουργών.

Το υπόμνημα που κατέθεσαν αναφέρει συγκεκριμένα:

«Οι διοικήσεις των Εργατικών Κέντρων της Αττικής, που υπογράφουμε αυτό το υπόμνημα, καταγγέλλουμε την εργοδοσία της "Ελληνικής Χαλυβουργίας", η οποία σε όλη τη διάρκεια της απεργίας πραγματοποιεί ένα άτυπο λοκ άουτ, επιχειρεί δε με διάφορα μέσα, ψέματα, μηνύσεις και εξώδικα να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, να συκοφαντήσει και να σταματήσει το δίκαιο και ηρωικό αγώνα των εργαζομένων.

Χρησιμοποιώντας τα εργοστάσια στο Βόλο και στο Βελεστίνο σαν απεργοσπαστικό μηχανισμό στο εργοστάσιο του Ασπροπύργου, επιβάλλει φρενήρεις ρυθμούς δουλειάς στους εργαζόμενους, με αποτέλεσμα την έκρηξη και τον τραυματισμό εργάτη πριν λίγες ημέρες.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση γιατί:

  • Ενώ ο βιομήχανος Μάνεσης απολύει εργάτες σε περίοδο απεργίας, που σύμφωνα με το νόμο είναι παράνομες και καταχρηστικές, η κυβέρνηση απλώς παρακολουθεί.
  • Ενώ ικανοποιεί το φάκελο της εταιρείας που απαιτεί άδεια λιμανιού με δέσμευση να απασχολεί 420 εργαζόμενους, δεν προχώρησε σε έλεγχο αν ικανοποιεί αυτή τη δέσμευση και του παραχωρεί την εν λόγω άδεια.
  • Ενώ τινάχτηκε στον αέρα η στέγη του εργοστασίου, οι κυβερνητικές υπηρεσίες δήλωσαν ότι δεν ήξεραν τίποτα.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες και δεν μπορεί να κωφεύει μπροστά στην ανασφάλεια, στην αγωνία τόσων οικογενειών.

Το υπουργείο Εργασίας οφείλει να εξαντλήσει τις αρμοδιότητες που έχει και να προχωρήσει η συζήτηση για την ικανοποίηση των αιτημάτων των χαλυβουργών με την ανάκληση των παράνομων και καταχρηστικών απολύσεων, να εφαρμοστεί η ΣΣΕ και να ενισχυθούν άμεσα όλοι οι απεργοί από τον ΟΑΕΔ.

Τα Εργατικά Κέντρα της Αττικής που υπογράφουμε, δηλώνουμε καθαρά ότι στηρίζουμε αυτόν τον αγώνα των χαλυβουργών και καλούμε να δυναμώσει η αλληλεγγύη από όλους τους εργαζόμενους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ