Πέμπτη 12 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Τα ΕΛΤΑ γίνονται και Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών

Τα υποστελεχωμένα Ελληνικά Ταχυδρομεία ανά την περιφέρεια, με τα πλείστα προβλήματα τόσο ως προς τις προσφερόμενες υπηρεσίες όσο και ως προς τις εργασιακές συνθήκες του προσωπικού τους, θα λειτουργούν σύντομα και ως «Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών», δίχως την ανάλογη επάνδρωσή τους με το απαιτούμενο προσωπικό.

Τα παραπάνω ανακοίνωσαν κατά την χτεσινή κοινή συνέντευξη Τύπου, οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Υποδομών, Δ. Ρέππας και Μ. Βορίδης, με αφορμή την υπογραφή «μνημονίου συνεργασίας» μεταξύ των δύο υπουργείων, στο πλαίσιο του οποίου 68 υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ ανά την περιφέρεια θα παρέχουν υπηρεσίες των ΚΕΠ σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν και δεν λειτουργούν ΚΕΠ.

Η παραπάνω ενέργεια εντάχθηκε από τους δύο υπουργούς στο πλαίσιο των ευρύτερων διαρθρωτικών αλλαγών που συντελούνται στον κρατικό μηχανισμό, ενώ τονίστηκε ότι για την υλοποίηση της απόφασης δεν θα δαπανηθούν έξτρα κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό, ούτε θα γίνουν επιπλέον προσλήψεις είτε μόνιμου είτε έκτακτου προσωπικού, αλλά κάποιοι από τους υπάρχοντες υπαλλήλους των ΕΛΤΑ θα συμμετάσχουν σε σεμινάρια για να ανταπεξέλθουν στα νέα τους καθήκοντα.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν οι δωρεάν υπηρεσίες των ΚΕΠ μετά την υπογραφή του παραπάνω «μνημονίου συνεργασίας» θα παρέχονται έναντι χρηματικού αντιτίμου, ο Δ. Ρέππας το αρνήθηκε, πρόσθεσε όμως ότι το σχετικό κόστος των ΕΛΤΑ θα καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό, αφού θα διενεργείται η κοστολόγηση των σχετικών υπηρεσιών. Το κατά πόσο η παραπάνω απάντηση ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, είναι προς διερεύνηση, αν αναλογιστεί κανείς τις διαρκείς περικοπές στον κρατικό προϋπολογισμό για κάθε είδους δημόσια υπηρεσία, καθώς επίσης και τις συνολικές αλλαγές στο Δημόσιο.

Πάντως θα πρέπει να επισημάνουμε ότι σε καθεστώς πλήρους απελευθέρωσης της ταχυδρομικής αγοράς, το οποίο θα ισχύσει από την 1η Γενάρη του ερχόμενου έτους, αλλά και της επικείμενης ιδιωτικοποίησης των ΕΛΤΑ, η κυβέρνηση προσπαθεί στην πραγματικότητα να καταστήσει τα κρατικά ταχυδρομεία όσο το δυνατόν πιο «ελκυστικά» για τον όποιον ιδιώτη «επενδυτή», παρέχοντάς τους μια σειρά υπηρεσιών τις οποίες συνοδεύει και με το ανάλογο, «ζεστό», κρατικό χρήμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ