Πέμπτη 12 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΕΝΩΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ
«Να αποδοθούν ευθύνες στους ενόχους»

Συνέντευξη Τύπου με αφορμή το σοβαρό τραυματισμό του φωτορεπόρτερ Μάριου Λώλου την Πέμπτη 5 Απρίλη στο Σύνταγμα

Την απόδοση ευθυνών στους αστυνομικούς που χτύπησαν τον Μάριο Λώλο αλλά και όλους τους άλλους εκπροσώπους του Τύπου, που έχουν δεχθεί κατά καιρούς την επίθεση των ανδρών των ΜΑΤ, ζήτησαν μεταξύ άλλων η Ενωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (ΕΦΕ) και Ενώσεις του Τύπου κατά τη διάρκεια συνέντευξης για τον τραυματισμό του προέδρου της ΕΦΕ Μάριου Λώλου.

Ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Φωτορεπόρτερ, Γιώργος Παπαθανασίου, αναφέρθηκε στους δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ που έχουν τραυματιστεί κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ από αστυνομικούς και επισήμανε πως «η βάρβαρη και απρόκλητη επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις στον πρόεδρο της Ενωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος, Μάριο Λώλο, γίνεται σε μια περίοδο που επιδιώκεται με νόμο να εμποδιστούν οι διαδηλώσεις, να αποσιωπηθεί η λαϊκή αντίδραση. Καταστολή και αντιλαϊκά μέτρα πάνε μαζί. Και φυσικά το σύστημα δε θέλει μάρτυρες»...

Ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος, που έχει υποστεί μόνιμη αναπηρία από χειροβομβίδα κρότου - λάμψης, τόνισε πως η Αστυνομία «παρανόμως κατέχει και χρησιμοποιεί στρατιωτικό υλικό. Οπως λέει το φυλλάδιο της εταιρείας από την οποία αγοράζει η Αστυνομία τις "κρότου - λάμψης", είναι για χρήση μόνο από ειδικές δυνάμεις και για επιχειρήσεις απελευθέρωσης ομήρων».

Η σύντροφος του Μ. Λώλου και δημοσιογράφος, Ντίνα Δασκαλοπούλου, είπε πως «είναι τυχερή χάρη σε δύο χιλιοστά. Αν το χτύπημα στο κεφάλι του ήταν ένα με δύο χιλιοστά βαθύτερο, θα είχε μείνει ανάπηρος ή νεκρός. Το κρανίο του υποχώρησε κατά 1,5 εκατοστό. Φαντάζεστε με πόσο μένος χτυπήθηκε εκείνο το βράδυ...». Και συμπλήρωσε πως «θα αγωνιστούμε με κάθε νόμιμο μέσο για να αποδοθούν ευθύνες τόσο στους φυσικούς όσο και στους πολιτικούς αυτουργούς».

Αμέσως μετά, φωτορεπόρτερ έκαναν πορεία διαμαρτυρίας προς το Μέγαρο Μαξίμου και το Προεδρικό Μέγαρο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να αναγνωριστεί η ευθύνη της αστυνομίας (2022-06-04 00:00:00.0)
Απεργία στην «ESPRESSO» (2012-08-09 00:00:00.0)
Στο δικαστήριο για την απεργία (2012-01-21 00:00:00.0)
Νέο κρούσμα αστυνομικής αυθαιρεσίας (2004-08-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ