Τρίτη 3 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Νέο κρούσμα αστυνομικής αυθαιρεσίας

...με θύμα φωτορεπόρτερ που οδηγήθηκε στο τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων επειδή θέλησε να φωτογραφίσει αστυνομικό τμήμα!

Θύμα αστυνομικής αυθαιρεσίας έπεσε η Αθηνά Τσιμπλοστεφανάκη, φωτορεπόρτερ της τοπικής εφημερίδας της Κρήτης «Νέα Κρήτη», η οποία οδηγήθηκε στο τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων επειδή τραβούσε φωτογραφίες σε κεντρικό σημείο της πόλης του Ηρακλείου, κοντά στο αστυνομικό τμήμα. Πρόκειται για ένα ακόμα κρούσμα αστυνομικής αυθαιρεσίας που έρχεται να καταγραφεί στη σχετική «λίστα», η οποία - με το πρόσχημα της Ολυμπιακής ασφάλειας - όλο και μεγαλώνει ...εμπλουτιζόμενη.

Οπως καταγράφεται σε χτεσινό δημοσίευμα της «Νέας Κρήτης», το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, η Α. Τσιμπλοστεφανάκη, μαζί με συνάδελφό της δημοσιογράφο έκανε ρεπορτάζ στο κέντρο του Ηρακλείου για την προετοιμασία της πόλης ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων. Την ώρα που η φωτορεπόρτερ αποπειράθηκε να φωτογραφίσει το αστυνομικό τμήμα, την πλησίασε ένας άντρας - χωρίς αστυνομική στολή και χωρίς να επιδείξει σχετική ταυτότητα - ο οποίος της ζήτησε να τον ακολουθήσει στο τμήμα. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο αστυνομικός διευθυντής Ηρακλείου προσπάθησε να υποβαθμίσει το θέμα και απέδωσε τον υπερβάλλοντα ζήλο του αστυνομικού στο γεγονός ότι η φωτορεπόρτερ φωτογράφιζε σε δρόμο (τη λεωφόρο Δικαιοσύνης) όπου εδρεύει η Αστυνομική Διεύθυνση της περιοχής.

Την ένταση του κλίματος αστυνομοκρατίας στο Ηράκλειο επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ, με αφορμή τη δεύτερη προσαγωγή εκπροσώπου Τύπου σε αστυνομικό τμήμα η οποία σημειώνεται στο Ηράκλειο μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα - θυμίζουμε την προσαγωγή του επίσης φωτορεπόρτερ Γ. Μπρομοιράκη. «Ολοι θεωρούμαστε ύποπτοι ως τρομοκράτες μέχρι να αποδείξουμε την αθωότητά μας... Ο εχθρός λαός αντιμετωπίζεται με τη λογική του "σκάσε και πλήρωνε" διότι οι χορηγοί-επιχειρηματικοί όμιλοι πρέπει να θησαυρίσουν. Αυτοί είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο σημερινό καθεστώς της "νέας τάξης πραγμάτων"», τονίζει η ανακοίνωση. Και καταλήγει καλώντας τους Ηρακλειώτες να μη νομιμοποιήσουν τα μέτρα στη συνείδησή τους, να αποκρούσουν κάθε προσπάθεια παραβίασης δημοκρατικών, εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών και να παλέψουν για την ανάπτυξή τους.

Το περιστατικό καταδικάζει με ανακοίνωσή της και η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων, ζητώντας «την άμεση παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών για να τερματιστούν αυτά τα θλιβερά φαινόμενα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ