Τρίτη 3 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ελπίζοντας στους γενναιόδωρους

Ενας τυχερός Ιάπωνας -σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία- προσέφερε τα εκατομμύρια που κέρδισε στο γιαπωνέζικο ΛΟΤΤΟ στους προσφάτως πλημμυροπαθείς μιας επαρχίας της χώρας του. «Παράδειγμα γενναιοδωρίας και ανθρωπιάς», σχολίασαν τα διεθνή πρακτορεία.

Με αφορμή αυτή την είδηση, θυμηθήκαμε πόσο... αστραπιαία πέφτουν τα φώτα των ΜΜΕ στη «φιλευσπλαχνία» και την «ανθρωπιά» που επιδεικνύουν στο περιθώριο του πλουτισμού τους κάποιοι εφοπλιστές ή επιχειρηματίες. Και πόσο... ζορίζονται να δώσουν, έστω, την υποπολλαπλάσια προσοχή στις κινητοποιήσεις που γίνονται προκειμένου η πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της σε ζητήματα κομβικής σημασίας για την ασφαλή ζωή των εργαζομένων. Για μέτρα αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας, για μισθούς που επιτρέπουν στη λαϊκή οικογένεια να ζήσει με αξιοπρέπεια...

Εκείνο που απομένει στη συνείδηση του εργαζόμενου, δεν είναι τυχαίο: Η κρατική υποχρέωση αντικαθίσταται από την ελεημοσύνη. Τι χρειάζεται η κρατική πρόνοια... Αρκεί η «καλή διάθεση» ενός ιδιώτη που αποφασίζει κάποια στιγμή, να μοιράσει ένα ελάχιστο κομμάτι από τα κλοπιμαία της συσσωρευμένης υπεραξίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ