Τρίτη 3 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Κατέθεσε προσφυγή κατά του «Ζέπελιν»

Εκδικάζεται την Πέμπτη, 5 Αυγούστου, στις 9 το πρωί, στο Μονομελές Πρωτοδικείο (Κτίριο 5 στην Ευελπίδων)

Την Πέμπτη, 5 Αυγούστου, στις 9 το πρωί, θα εκδικαστεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο (Κτίριο 5 στην Ευελπίδων) η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για την παύση της λειτουργίας του «Ζέπελιν», που κατέθεσε χτες αντιπροσωπεία της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη».

Την αίτηση υπογράφουν οι: Βρεττός Αγγελος δικηγόρος, Δημόπουλος Βασίλειος δικηγόρος, Διακογιάννης Ιωάννης δημοσιογράφος, Ζορμπαλά Αλεξάνδρα δικηγόρος, Θεοδωρόπουλος Θεόδωρος δικηγόρος, Καζάκος Κων/νος ηθοποιός, Καλαμούκης Ευθύμιος δημοσιογράφος, Καλτσώνης Δημήτριος Δρ. Νομικής, Κατρούγκαλος Γεώργιος Επ. Καθηγητής Νομικής, Κοιλάκος Σταμάτης, Κόρακας Ευστράτιος πρώην ευρωβουλευτής, Μπελαντής Δημήτριος, Μπόση Μαρία διεθνολόγος, Νικολόπουλος Ηλίας καθηγητής Παντείου, Πανούσης Ιωάννης καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Παπαμάργαρης Θεοχάρης συνδικαλιστής, Ρέμπης Αγγελος συνταξιούχος Εφέτης, Ρούσης Γεώργιος καθηγητής Παντείου, Σκεπετάρης Χριστόφορος μέλος διοίκησης ΓΣΕΕ, Σουλελές Χρήστος μέλος διοίκησης ΑΔΕΔΥ, Σουλιώτης Δημήτριος συνδικαλιστής, Τσώλης Αλέξης συνδικαλιστής, Φραγκιαδάκη Μαρία μέλος διοίκησης ΠΟΣΠΕΡΤ, Χρύσης Αλέξανδρος καθηγητής Πανεπιστημίου.

Μεταξύ άλλων, στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων σημειώνεται: Θα έπρεπε τουλάχιστον, για λόγους τυπικής νομιμότητας, να έχει ζητηθεί από τη ΔΑΟΑ άδεια για τήρηση αρχείου προσωπικών δεδομένων και για το αερόπλοιο, ενώ τυχόν απλή γνωστοποίηση της έναρξης λειτουργίας του προς την Αρχή υπείχε θέση αίτησης προς παροχή αδείας. Ακόμα, όμως, και αν είχε ζητηθεί η σχετική άδεια δε θα ήταν δυνατόν να δοθεί ενόψει της βαρύτητας της προσβολής του ιδιωτικού βίου και της αρχής της αναλογικότητας να δοθεί άδεια λειτουργίας του, σύμφωνα με τους κανόνες που έχει θέσει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων». Ακολούθως, επισημαίνεται ότι για να γίνει νόμιμη η λειτουργία συστήματος παρακολούθησης θα πρέπει να εξασφαλιστεί ότι:

1. Δε γίνεται λήψη και καταγραφή εικόνων ή του εσωτερικού κατοικιών.

2. Δεν είναι δυνατή η λήψη και ακρόαση συνομιλιών περιοίκων και περαστικών.

3. Πριν το άτομο εισέλθει στην εμβέλεια της βιντεοκάμερας ενημερώνεται με τρόπο πρόσφορο και σαφή (επαρκής αριθμός ευδιάκριτων πινακίδων σε εμφανή σημεία) ότι εισέρχεται σε χώρο, ο οποίος βιντεοσκοπείται, καθώς επίσης και για το σκοπό της βιντεοσκόπησης.

Από τη φύση της λειτουργίας του αερόπλοιου δεν είναι δυνατόν να εξασφαλιστεί η τήρηση κανενός από τους παραπάνω κανόνες της Αρχής.

Μετά την κατάθεση της αίτησης λήψης ασφαλιστικών μέτρων, ο Στρατής Κόρακας χαρακτήρισε την ενέργεια αυτή αναγκαία γιατί το «Ζέπελιν» και το υπόλοιπο σύστημα παρακολούθησης με πρόφαση την Ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων προσβάλλει βάναυσα τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών. Επίσης, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους την Πέμπτη που θα συζητηθεί η αίτηση να βρίσκονται στο κτίριο 5 της Ευελπίδων. Πράξη αντίστασης ουσιαστική και συμβολική χαρακτήρισε την πρωτοβουλία της Δημοκρατικής Συσπείρωσης η Μαρία Φραγκιαδάκη, που επίσης κάλεσε όλους τους πολίτες την Πέμπτη στο δικαστήριο. Ο Γιώργος Κατρούγκαλος σημείωσε ότι πέρα από όλα τα άλλα το «Ζέπελιν» μηδενίζει κάθε δικλείδα ασφαλείας που έχει θέσει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ