Τρίτη 3 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Φρούριο» το λιμάνι του Πειραιά

Σε φρούριο έχει μετατραπεί από την περασμένη Κυριακή, που τέθηκαν σε ισχύ τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με πρόσχημα τους Ολυμπιακούς αγώνες, το λιμάνι του Πειραιά. Σκάφη του Λιμενικού περιπολούν διαρκώς στα ανοιχτά των ακτών, από το κεντρικό λιμάνι μέχρι τη Γλυφάδα, ενώ και πολεμικά πλοία βρίσκονται ανοιχτά του Σαρωνικού και ελέγχουν όλα τα παραπλέοντα σκάφη.

Το κεντρικό λιμάνι από το Κερατσίνι μέχρι και την Ακτή Ξαβέρη, όπου καταπλέουν τα κρουαζιερόπλοια, είναι «σιδερόφραχτο», ενώ οι σιδερένιες πύλες ανοίγουν με ηλεκτρονικό μηχανισμό! Κατά μήκος της σιδερένιας περίφραξης έχουν εγκατασταθεί καλωδιώσεις, ενισχυμένες με αισθητήρες, που ενεργοποιούνται μόλις κάποιος πλησιάσει το τείχος.

Στις πέντε εισόδους του λιμανιού έχουν εγκατασταθεί ειδικά ηλεκτρονικά συστήματα ανίχνευσης, ενώ ψηφιακές κάμερες που βρίσκονται κατά μήκος του λιμανιού ελέγχουν την κίνηση μέσα και έξω από το λιμάνι και μεταφέρουν εικόνα και ήχο στα Κέντρα Επιχειρήσεων που βρίσκονται στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Μέχρι και η υποβρύχια κίνηση ελέγχεται ήδη εξονυχιστικά από την εγκατάσταση υπερσύγχρονων ραντάρ.

Σ' αυτά έρχονται να προστεθούν οι ομάδες των βατραχανθρώπων αλλά και οι Αμερικανοί πράκτορες που ήδη αλωνίζουν το λιμάνι και στους οποίους η ελληνική κυβέρνηση έχει δώσει κάθε διευκόλυνση για να παρακολουθούν τους Ελληνες πολίτες. Ετσι στο λιμάνι μπαίνουν μόνο οι επιβάτες και τα οχήματα που έχουν εισιτήριο για να ταξιδέψουν.

Κι ενώ πρόσφατα το Κεντρικό Λιμεναρχείο, με εγκύκλιό του προέβλεψε την άδεια εισόδου και σε όσους εμπλέκονται με το λιμάνι, όπως τους ναυτιλιακούς πράκτορες, τους αρχιπλοιάρχους, των ναυτιλιακών εταιριών, στους αρχιμηχανικούς, στους ναυτιλιακούς πράκτορες, σε υπαλλήλους του ΟΤΕ, της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ, των ΕΛΤΑ, σε μέλη συνεργείων επισκευής πλοίων και συναφών εταιριών, εξαίρεσε στην ουσία τους συνδικαλιστές που είναι και οι νόμιμοι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο χώρο.

Τη στάση αυτή της κυβέρνησης έχουν ήδη καταγγείλει τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ήδη έχουν προειδοποιήσει πως θα είναι διαρκώς κοντά στους εργαζόμενους και δε θα επιτρέψουν να υλοποιηθούν σχέδια που σκοπό έχουν τον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ