Τρίτη 3 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΧΙΡΟΣΙΜΑ - ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ
Στην Ακρόπολη το φιλειρηνικό ραντεβού

Η ΕΕΔΥΕ καλεί σε συγκέντρωση την Πέμπτη 5 Αυγούστου στις 7.30 μ.μ. στον Ιερό Βράχο

Με αφορμή τη συμπλήρωση στις 6 και 9 Αυγούστου, 59 χρόνων από τη μαύρη επέτειο του βομβαρδισμού από τους Αμερικάνους το 1945, με ατομικές βόμβες των ιαπωνικών πόλεων Χιροσίμα και Ναγκασάκι, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, καλεί σε κινητοποίηση του φιλειρηνικού κινήματος - μια επέτειος που φέτος συμπίπτει με τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα και όλο το κλίμα τρομοϋστερίας που καλλιεργείται. Η ΕΕΔΥΕ καλεί τον αθηναϊκό και πειραιώτικο λαό την Πέμπτη, 5 Αυγούστου και ώρα 7.30 μ.μ. στην καθιερωμένη συγκέντρωση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Οπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ: «59 χρόνια μετά το πυρηνικό ολοκαύτωμα, οι ιμπεριαλιστές της Νέας Τάξης Πραγμάτων εξακολουθούν να τρομοκρατούν και να δολοφονούν τους λαούς προκειμένου να εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους». Και συνεχίζει: «Η κυβέρνηση των ΗΠΑ διακήρυξε το νέο δόγμα του προληπτικού πολέμου, που είναι αντίθετο με το διεθνές δίκαιο. Κατάρτισε απροκάλυπτα τον κατάλογο των χωρών που αποτελούν τον "άξονα του κακού"».

Η ΕΕΔΥΕ συνεχίζει: «Η φετινή εκδήλωση που πραγματοποιεί η ΕΕΔΥΕ για να τιμήσει τα αθώα θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος, συμπίπτει με την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στη χώρα μας.

Η διεξαγωγή τους σκιάζεται:

- Από την "τρομοϋστερία" που καλλιεργείται και εντείνεται όσο φτάνουμε προς την έναρξη των αγώνων. "Τρομοϋστερία" με ενίσχυση της αστυνομοκρατίας, των κατασταλτικών μηχανισμών, με κάμερες - χαφιέδες και απαγόρευση διαδηλώσεων.

- Από την παρουσία του NATO μετά από πρόσκληση της ελληνικής κυβέρνησης να εγγυηθεί δήθεν την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων κατά τη διάρκεια διεξαγωγής τους, προκαλώντας έτσι τα δημοκρατικά αισθήματα του ελληνικού λαού.

Από την περσινή περικύκλωση του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης
Από την περσινή περικύκλωση του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης
- Από την υποκρισία σχετικά με την υπογραφή ολυμπιακής εκεχειρίας από χώρες οι οποίες έχουν πρωτοστατήσει στη σφαγή των λαών της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν και του Ιράκ».

Και καταλήγει: «Το αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό -φιλειρηνικό κίνημα φουντώνει. Αυτό θα βάλει φρένο σήμερα. Αυτό θα τσακίσει αύριο τη Νέα Ιμπεριαλιστική Τάξη».

Η ΕΕΔΥΕ καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα να πραγματοποιήσουν ανάλογες εκδηλώσεις, τιμώντας τα θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ