Τρίτη 3 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Ντούκου» και «βερεσέ»

Επειτα από αγώνες των ενδιαφερομένων και δικαιούχων, αλλά και για ψηφοθηρικούς λόγους, που σχετίζονταν με τις περασμένες ευρωεκλογές, η κυβέρνηση της ΝΔ ανακοίνωσε ότι θα δοθούν 1.000 ευρώ ενίσχυση σε εποχικούς εργαζόμενους, οι οποίοι δεν είχαν δουλέψει στην περίοδο 2002 - 2003, επειδή τα εργοστάσια επεξεργασίας φρούτων δε λειτούργησαν κανονικά, λόγω των μεγάλων καταστροφών που είχαν προκληθεί στην παραγωγή από την παγωνιά κι άλλες κακές καιρικές συνθήκες. Να σημειώσουμε ότι στους αγώνες των εποχικών συμπαραστάθηκε ενεργά το ΚΚΕ και ιδιαίτερα αποφασιστική κι αποτελεσματική ήταν η συμβολή του βουλευτή του Κόμματος στη Λάρισα, Τάκη Τσιόγκα, ο οποίος και ως βουλευτής και ως πρόεδρος του τοπικού Εργατικού Κέντρου «κυνήγησε» με επιμονή και υπομονή το θέμα.

Βεβαίως, η κυβέρνηση δεν ικανοποίησε στο ακέραιο το αίτημα των εποχικών, αφού με τους όρους που έθεσε, πολλοί, αν και τη δικαιούνταν, εντούτοις αποκλείστηκαν από την ενίσχυση. Ταυτόχρονα, δείχνοντας τον ταξικό χαρακτήρα της, αποφάσισε ν' «αποζημιώσει» τους φρουτοβιομήχανους, προσφέροντάς τους πολύ «ζεστό» χρήμα και μάλιστα από τα κονδύλια του ΟΑΕΔ, που είναι λεφτά των εργαζομένων. (Αλήθεια, με ποιο δικαίωμα πήρε αυτή την απόφαση ο «αναρμόδιος» υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σ. Τσιτουρίδης;)

Κι ενώ τα λεφτά που έταξε η κυβέρνηση στους βιομήχανους δόθηκαν πάραυτα, οι εποχικοί εργαζόμενοι ακόμα περιμένουν τα 1.000 ευρώ. Λέτε ο «γαλάζιος Σάββας» που «καθάρισε» για τους βιομήχανους να είναι πιο φερέγγυος από τον «κόκκινο Πάνο», που έδωσε την υπόσχεση στους εργαζόμενους; Μπα, δεν είναι πρόβλημα προσωπικής φερεγγυότητας, αλλά ταξικής κυβερνητικής επιλογής...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ